30 / 04 / 2024

Son Zamlarla Peynir Fiyatları Tavan Yaptı! Nasıl Bir Çözüm Bulunacak?

Son Zamlarla Peynir Fiyatları Tavan Yaptı! Nasıl Bir Çözüm Bulunacak?

Son zamanda zamların artması özellikle de gıda sektörünü olumsuz olarak etkiliyor. Gıda ürünlerinden ve en çok tüketilen ürünlerden olan peynir de zamlanarak yeni fiyatıyla güncellendi. Esnaf ve vatandaşların tepkisine neden olan peynir fiyatları satış noktalarında yerini aldı. 



Son zamanlarda yapılan zamlar, şarküteri ürünlerini de vurdu. Beyaz inek peynirinin kilogram satış fiyatı güncellendi. Aynı zamanda diğer peynir türlerine de zam geldi. Beyaz inek peyniri fiyatı 160 TL'ye yükselirken koyun peyniri 220 liraya yükseldi. Ortalama bir kalıp inek peyniri 90 liraya çıkarak yeni rekorunu kırdı. Son gelen zamlardan olan peynir fiyatları esnaf ve vatandaşların tepkilerine neden oldu. İşte peynir fiyatlarıyla ilgili son durumlar haberin devamında…

“Kibrit kutusu kadar peynir almak isteyenler oluyor”

Edirne'den şarküteri sahibi olan Erdal Akgün, son peynir zamlarıyla ilgili şunu söyledi: "Peynir fiyatlarının her gün arttığına şahit oluyoruz. Bu nedenle raflardaki fiyatları değiştirmemiz de kaçınılmaz oluyor. Fiyatların artması da satışların düşmesine neden oluyor. Özellikle de peynir üretiminde önemli rolü olan tarım ve hayvancılıkta üretim yapan insanlar zor durumda. Bu nedenle peynir üretim ve ticareti de zamanla azalıyor. 

Bunlar, şu ana kadar görmüş olduğumuz zamlar değil. Değil bir kilo, bir kalıp peynirin bile dörtte birini satın almak isteyenler oluyor. Hatta kibrit kutusu kadar peynir almak isteyenleri görmek bizi de üzüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön