14 / 05 / 2024

 Sosyal medyanın baş belasıydı! Facebook ve instagram'a kısıtlama

 Sosyal medyanın baş belasıydı! Facebook ve instagram'a kısıtlama

Facebook ve Instagram, dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından ikisidir ve her ikisi de ürünlerini veya hizmetlerini tanıtmak isteyen işletmeler ve bireyler için reklam seçenekleri sunar.



Meta yaş ve konum verilerine erişebilecek

Konuyla ilgili ortaya çıkan son detaylara göre Meta’ya ait sosyal medya aplikasyonları kullanıcıların sadece yaş ve konum gibi bilgilerine ulaşabilecek.  Diğer verilerine herhangi bir erişim sağlayamayacak. Facebook ve Instagram reklamlarına gelen bu kısıtlamalar şimdilik kullanıcılar tarafından değerlendirilmedi. Öncelikle Meta kendisini bu noktada inandırıcı bir konuma getirmeli. Aksi takdirde kullanıcılar tarafından bu değişiklikler pek bir önem kazanmayacak. 

 Sosyal medyanın baş belasıydı! Facebook ve instagram a kısıtlama
Facebook Reklamları: Facebook, resim ve video reklamlar, dönen reklamlar ve sponsorlu gönderiler dahil olmak üzere çok çeşitli reklam seçenekleri sunar. Bu reklamlar belirli demografik bilgileri, ilgi alanlarını ve davranışları hedefleyebilir ve hem Facebook hem de Instagram platformlarına yerleştirilebilir.

Instagram Reklamları: Facebook'un sahibi olduğu Instagram, resim ve video reklamlar, dönen reklamlar ve sponsorlu gönderiler dahil olmak üzere bir dizi reklam seçeneği sunar. Bu reklamlar belirli demografik bilgileri, ilgi alanlarını ve davranışları hedefleyebilir ve hem Instagram hem de Facebook platformlarına yerleştirilebilir.
 Ayrıca Instagram'da 24 saat sonra kaybolan video ve fotoğraf içerikleri için tam ekran, dikey format olan "Hikayeler" özelliği vardır.

Tahıl koridoru ithalatçıya yaradı! 2023'te hedef daha da büyüdü

Oyun canavarları bu habere bayılacak! 350 TL’lik oyun ücretsiz oldu

Başvurmayan pişman olur! PTT bir kısa mesajla 50 bin TL kredi veriyor! İşte şartlar...


Geri Dön