11 / 05 / 2024

S&P Türkiye'nin ekonomik büyüme tahminini değiştirdi!

S&P Türkiye'nin ekonomik büyüme tahminini değiştirdi!

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P), Türkiye ekonomisinin bu yıl için büyüme tahminini yüzde 5.2'ye, gelecek yıl için büyüme tahminini ise yüzde 2.8'e çıkardığını açıkladı.



S&P aporunda, bu yıl Ağustos ayında yüzde 80'e ulaşan enflasyonun, teşvik politikaları nedeniyle bir süre çok yüksek seviyelerde kalmasının ardından, enerji fiyatlarının ılımlı bir seyir izleyip kademeli olarak
yüzde 0'a ulaşmasının beklendiği belirtildi. 

Derecelendirme kuruluşunun raporunda, "Gelişmekte olan bazı önemli EMEA ekonomilerinde ekonomik faaliyet gözle görülür şekilde yavaşladı. Kötüleşen jeopolitik ve finansal koşulların, özellikle gelişmekte olan Avrupa'da, yılın geri kalanında ve 2023'ün başlarında büyüme üzerinde baskı oluşturmasını bekliyoruz." denildi.

 S&P Türkiye nin ekonomik büyüme tahminini değiştirdi!

Türkiye'nin gelişmekte olan pazarlardaki güçlü turizm performansını gösteren raporda, "Enerji ihracatçıları için hala çok uygun ticaret koşulları mevcut. Türkiye'nin kışa kadar uzayacak olan patlayan turizm sezonu da dahil olmak üzere, genel olarak zorlu bölgesel ekonomik görünüm içerisinde bazı parlak noktalar mevcut." analizinde bulunuldu.

Altın 2 gün sonra bu kadar olacak! Analistler teker teker açıkladı! Son 48 saat, acele edin!
New York borsası bugünü de düşüşle kapattı!
Sterlin yerin dibini boylarken, Başbakan Truss'tan flaş açıklama geldi!
ABD'den flaş İran hamlesi! Tam 8 şirket yaptırım listesine eklendi!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön