09 / 05 / 2024

Staj mağdurları için sevindiren gelişme! Hayaller gerçek oluyor!

Staj mağdurları için sevindiren gelişme! Hayaller gerçek oluyor!

Bağ-Kur’lu esnafın 9 bin prim gününü SGK’lı yurttaşlar gibi 7200’e indiren düzenlemede hazırlıklar sürerken, dün TESK Başkanı ve Bakan Vedat Bilgin arasında kritik bir görüşme gerçekleştirildi ve staj mağdurları için önemli bir gelişme yaşandı. Böylece, staj mağdurları için düzenleme sinyali geldi.



TESK’TEN BAKAN BİLGİN’E ZİYARET

Fakat TESK Başkanı Palandöken, esnafa yönelik Bağ-Kur prim eşitlemesi düzenlemesinin açıklanmasından sonra Bakan Bilgin’i ziyaret etti. Kuaför, manav, bakkal, tesisatçı, pazarcı gibi küçük esnafın prim gününün 9 bin günden 7200’e indirilmesi görüşmenin ana teması olarak belirlenirken, staj dönemindeki çalışmaların emeklilik için başlangıç olarak kabul edilmesinin de masaya geldiği öğrenildi.

 Staj mağdurları için sevindiren gelişme! Hayaller gerçek oluyor!

STAJ MAĞDURLARI İÇİN DÜZENLEME SİNYALİ

Milliyet gazetesinin aktardığı bilgiye göre, problemin çözüme kavuşması için ilk olarak, staj kapsamında çalışan yurttaşlarla ilgili istatistiklerin çıkarılması hedefleniyor. Bu sayede, kaç kişinin düzenleme çerçevesine girebileceği belirlenecek ve maliyet hesaplanabilecek.

ARA ELEMAN SIKINTISI DA GİDERİLECEK

Stajda emeklilik probleminin çözüme kavuşması ile birlikte, mesleki eğitim gören gençlerin güvenceye kavuşması ve mesleki eğitimin özendirilmesiyle, ara eleman sıkıntısının giderilmesine de katkı sağlayacağı öngörülüyor.

Kurbanlık fiyatları ne kadar? Kurbanlık fiyatları belli oldu mu?

Emeklilerin zamlı maaş hesabı tek tek yapıldı! Yüzde 30-35-40-45 zam hesabı burada!

Ev sahiplerinin fahiş kirada yeni oyunu akıllara durgunluk verdi!


Geri Dön