10 / 05 / 2024

Staj ve çıraklık sigortası EYT kapsamına alınacak mı? Kimler yararlanabilecek? Tek tek belirlendi! 

Staj ve çıraklık sigortası EYT kapsamına alınacak mı? Kimler yararlanabilecek? Tek tek belirlendi! 

EYT düzenlemesinin dışında kalanlar, staj ve çıraklık sigortası için beklentiye girmiş durumda. Peki staj ve çıraklık sigortası EYT kapsamına alınacak mı? Kimler yararlanabilecek?



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı eski Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiği bir açıklamasında, stajın mağduriyet olmadığını vurgulamış ve "Onlarla kimse bir iş akdi yapmıyor. Bu sebeple onların iş emeklilik primleri ödenmemiş oluyor. O yüzden mağduriyetten bahsedilemez" şeklinde konuşmuştu. 

Çıraklıkta ise durumun farklı olduğuna değinen Vedat Bilgin, çıraklığa yönelik çalışmalar olduğunun altını çizmişti. 

Staj ve çıraklık sigortası EYT kapsamına alınacak mı? Kimler yararlanabilecek? Tek tek belirlendi! 

Yeni kabinenin belli olmasından sonra bu konuda atılacak adım heyecanla beklenmeye başlandı.Bu kişilere düzenleme çerçevesinde borçlanma imkanı tanınabilecek. 

Beklenen olursa, çıraklık sigorta girişi olanlar, bu dönemler için borçlanma. gerçekleştirebilecek ve söz konusu süreleri uzun vadeli sigorta kollarından saydırılarak, işe başlangıç tarihi olabilecek. Bu şekilde, çıraklık yapanların işe başlama tarihleri öne çekilmiş olacak. 

Beklenen düzenlemenin hayata geçirilmesi halinde, çıraklık sürelerinin sigorta süresi sayılması için borçlanma yapılması yeterli olacak. Çıraklığını 9 Eylül 1999'dan önce yapmış ancak çalışmaya daha sonra başlamış olanlar, borçlanma yaparak sigorta başlangıcını çıraklık tarihine alabilecek. Böylece, EYT kapsamına dahil olacak. 

Yapılacak düzenlemeden faydalanmak isteyenlerin, geçmişte çıraklık yapmış olması yeterli olmayacak. Bu dönemde çıraklık sigortasının yapılmış ve kısa vadeli sigorta kollarına priminin ödenmiş olması da önemli olacak. 

Adana'da 6'dan büyük deprem olur mu? Prof. Dr. Şerif Barış'tan son dakika açıklaması geldi!

Çiftçilerin beklediği Haziran 2023 müjdesi az önce geldi! O paralar resmen hesaplara tek tek yatırılıyor! Hemen alın!

BİM'de 8 parça çelik tencere seti 1.249 TL, kasap bıçağı, et kesme bıçağı 34,50 TL'ye düştü! 


Geri Dön