16 / 05 / 2024

Stajyerlik sigorta girişi sayılacak mı? EYT'de yeni detay ortaya çıktı

Stajyerlik sigorta girişi sayılacak mı? EYT'de yeni detay ortaya çıktı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili tüm detaylar ortaya çıktı. Peki stajyerlik sigorta girişi sayılacak mı? İşte EYT'deki 'kısmi emeklilik' ayrıntısı...



KISMİ EMEKLİLİK YAŞI HAKKINDA

Kısmi emeklilik ileri yaşta kişilerin çalışma hayatında olamayacağı için SSK’lılarda 3600 prim günü yatırıldıysa emekli olabiliyor.

Asgari ücrete artış yapıldı. Dolar bazında tarihi bir rekor. Gelecek dönemde de biz çalışma hayatında sadeleşmenin geleceğini bekliyoruz.

EYT’LİLER YENİDEN ÇALIŞMAK İSTEDİKLERİNDE SİGORTA PRİMLERİNDE FARKLILIK OLACAK MI?

Sosyal güvenlik destekleme primi daha fazladır. Yaşlı birisi çalışıyorsa onun çalıştırılmaması istenir. Genç biri gelip çalışsın diye. TİSK Başkanı’nın talebi vardı. Primler artacak, kıdem tazminatı büyük bir sorun. TİSK dedi ki sosyal güvenlik destekleme priminden indirim yapılsın.

Sosyal güvenlik destekleme primine 5 puan indirim yapılacak. Bu sadece EYT’lileri kapsayamaz, eğer kapsarsa Anayasa Mahkemesinden geri döner. Tüm emeklileri kapsaması lazım."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön