13 / 05 / 2024

 Steam bir rekor daha kırdı! Aynı anda 10 milyondan fazla kişi...

 Steam bir rekor daha kırdı! Aynı anda 10 milyondan fazla kişi...

Dünyaca meşhuer dijital oyun platformu Steam, popülaritesinin büyümesine katkı sağlayacak bir ilke daha imza attı. Ocağın 7'sinde eş zamanlı kullanıcı sayısında 10.016.459 rekor seviyeye ulaştı..



Steam’in rekor kıran oyuncu sayısının genellikle tatiller veya hafta sonları gibi bir çok kişinin işten izin aldığı veya evde olduğu zamanlarda elde edildiğini söylemekte yarar var.  Yine de, platformun devam eden büyümesi ve başarısı oldukça başarılı. Steam, geçtiğimiz aylarda aldığı kararla Türkiye’deki yerel ücretlendirme için önerilen dolar kurunu 10 TL’ye yükseltti. Hemen akabinde ise geliştiriciler, yayınladıkları oyunlarda ciddi  fiyat artışları yaptı. Örneğin, 269 TL’ye satılan Far Cry 5, yüzde 160 oranında zamla artık 699 TL’ye satılıyor.

 Steam bir rekor daha kırdı! Aynı anda 10 milyondan fazla kişi...

Steam, oyun satın almak ve oynamak için bir platform olmanın yanında, oyun müzikleri, oyun içi elemanlar ve download edilebilir içerik satın alma ve indirme ve oyun geliştirme ile alakalı yazılım araçlarına erişme ve bunları indirme gibi bir dizi başka özellik de sunar. . Steam ayrıca belirli oyunlara, kullanıcıların halen geliştirme aşamasında  olan bir oyunu satın alıp oynamasına ve piyasaya çıktıkça güncellemeleri almasına olanak tanıyan "Erken Erişim" sunar.

İphone 14 pro serisi olanlar dikkat! Öyle bir sonuç çıktı ki gözlerine inanamadı

Memur ve emekli zammı yüzde 30 olduktan sonra milyonlar bu habere kilitlendi! Gelişmeler merak ediliyor

İhracatta kırsal ekonomiye büyük destek! İlk etapta 5 çeşit gidecek


Geri Dön