23 / 05 / 2024

Stokçularla mücadele başladı! Vergi müfettişleri sahada!

Stokçularla mücadele başladı! Vergi müfettişleri sahada!

Son zamanlarda döviz kurlarından kaynaklı otomobilden, gıdaya kadar tüm sektörün satışlarında büyük artış meydana geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı bu artışlardan kaynaklı olarak ortaya çıkan stokçuluğu denetlemek için uygulama başlattı. Bu uygulama doğrultusunda vergi müfettişleri sahaya indi.



Habere göre bu söylem yaklaşık 15 gün önce hayat buldu ve vergi müfettişleri sahaya inerek fiili-kaydi envanter kontrolü yapmaya başladı. Bu denetimlerin Haziran 2022'ye kadar devam edeceği söyleniyor ancak henüz netleşen bir bilgi bulunmuyor. Mükelleflerden edinilen bilgilere göre, Vergi Teftiş Kurulu'na bağlı Denetim Daire Başkanlığı'nın bulunduğu illerde vergi müfettişleri tarafından fiili envanter çalışmaları başlatıldı.

Fiili envanter çalışmaları şuanda sadece Denetim Daire Başkanlıklarının bulunduğu illerde yürütülen yakın zamanda Denetim Daire Başkanlığı'nın bulunmadığı diğer illerde de devam edecek. Fiili envanter çalışmalarında mükelleflerin tüm farklı branşlarında eş zamanlı olarak fiili sayımlar yapılmakta ve fiilen tespit edilen stoklar tutanaklara kaydedilmektedir.

Hazine ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan bu uygulama hangi sektörleri kapsıyor?  İşte Fiili envanter çalışması yapılan o sektörler...

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön