04 / 05 / 2024

Tapu dairesine gitmeden satış yapılabilir mi?

Tapu dairesine gitmeden satış yapılabilir mi?

Tapuda satış yapmak pek çok kişinin kafasında büyüttüğü konuların başında gelmektedir. Tapu dairesine gitmeden bu satış işlemi yapılabilir mi? İşte detaylar!



TAPU NEDİR?

Tapu nedir, tapu ne işe yarar? Tapu, araziye ait belirli bir parçaya ya da arazi üzerine inşa edilen bağımsız bir bölüme ait bölümü gösteren resmi bir belge türüdür. Tapu sicil müdürlüğü tarafından verilen tapu, aksi kanıtlanana kadar geçerliliğini koruyan resmi bir belgedir. Bu belge, halk tarafından “tapu senedi” olarak da bilinmektedir.

Tapu işlemleri ciddiyetle yürütülmesi gereken bir süreci oluşturur. Dolayısıyla da gerek tapudan önce gerek tapu günü sonrasında süreci işlemlerin titizlikle yürütülmesi gerekmektedir.

WEB TAPU NEDİR?

Web-Tapuyu kısaca açıklamak gerekirse, vatandaşlarımızın tapu müdürlüğüne gitmeden, elektronik ortamda taşınmazlarını yönetebilecekleri ve çok sayıda olan tapu işlemi için yani satış, bağış, intikal şeklinde sayılabilecek işlemler, elektronik ortamda başvuru yapabilecekleri, işlemler için istenen olan bilgi ve belgeleri güvenli elektronik ortamda gönderebilecekleri, belge doğrulama yapabilecekleri ve bu konularda üçüncü kişilere ya da emlakçılara yetki verebilecekleri bir elektronik sistem olarak hayata geçmiştir. Web-Tapu, vatandaşların taşınmazlarını tapu müdürlüklerine gitmeden de internet üzerinden kolaylıkla yönetebildikleri, taşınmazların tapu kayıt ve konum bilgilerini görüntüleyebildikleri bir sistemdir. Yetki verilen kullanıcı kendi e-devlet şifresi ile web tapu sistemine giriş yaparak yetkilendirildiği taşınmazına, mülküne sistem üzerinden görebilir. Ancak bu tapu ile işlem sahipleri istedikleri zaman tapu müdürlüklerine bizzat gelmeden tapu işlemleri son aşamaya kadar getirebilmektedir.

TAPU DAİRESİNE GİTMEDEN SATIŞ YAPILABİLİR Mİ?

Tapu dairesine gitmeden satış işlemi tamamlanamaz. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, tapu satış işlemleri web tapu ile son aşamaya taşınabiliyor. Böylece tapu devir süreci online olarak başlatılmış oluyor. Yalnız imza için tarafların ya da vekillerinin ilgili tapu dairesine gitmeleri gerekiyor.

İmza randevusu için verilen randevu saatine geç kalmanız durumunda, ilgili personel ile irtibata geçmeniz halinde uygun bir zaman aralığında işlemleriniz tamamlanacaktır.

Emlak beyanı nedir? Emlak beyanı ne işe yarar?

Ekspertiz nedir ne işe yarar?

100 metrekare prefabrik ev kaç para? İşte detaylar!


Geri Dön