10 / 05 / 2024

Tapu durumu nasıl sorgulanır?

Tapu durumu nasıl sorgulanır?

Tapu durumu her vatandaşın zamanı geldiğinde sorguladığı bir işlem türüdür. Peki “Tapu durumu nasıl sorgulanır?” İşte detaylar!



TAPU DURUMU NASIL SORGULANIR?

E-Devlet şifreniz ile www.turkiye.gov.tr adresine girdiğinizde arama kısmına tapu yazdığınızda sayfa sizi doğrudan tapu sorgulama ekranına yönlendirecektir. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü adresine giriyorsunuz, orada kimlik numaranıza ait kayıtlı tapu bilgileri karşınıza çıkacaktır.

HİSSELİ TAPU BAŞKASINA DEVREDİLEBİLİR Mİ?

Hisseli tapunun satışa dair herhangi bir engel bulunmamaktadır. Ancak burada diğer pay sahiplerinin bir önalım veya şufa hakkına sahip olduğunun bilinmelidir.

TAPUDA MİRAS SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Tapu kadastro Genel Müdürlüğünün bir web uygulaması vardır. Web tapu uygulaması ile tapu müdürlüklerine gitmeden internet üzerinden kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Üzerinize kayıtlı ev, arsa ya da başak bir miras kalan taşınmazları sorgulayarak öğrenebilirsiniz. Bunun için öncelikle tapu kadastro genel müdürlüğüne ait olan http://webtapu.tkgm.gov.tr/ adresine girerek weptapu uygulamasını kullanabilirsiniz.

HİSSELİ TAPU NOTER SATIŞI OLUR MU?

Hisseli tapunun satışı hakkında herhangi bir engel bulunmamaktadır. Hisseli tapu satışı, noter’de yapılan sözleşme ile veya tapu sicilinde gerçekleştirilir. Ancak burada diğer pay sahiplerinin de bir önalım hakkı bulunmaktadır. Bu konuda gözden kaçmamalıdır. Bundan dolayı gayrimenkul üzerindeki hisseler başka birine satılmış olsa dahi diğer pay sahipleri yeni pay sahibinden bu payları satın alabilirler.

TAPUSU OLMAYAN EV NASIL SATILIR?

Her gayrimenkulün bir tapusu olmalıdır. Tapuya kayıtlı bulunan gayrimenkul satışları bilindiği gibi resmi bir şekilde tapuda gerçekleşmektedir. Tapuda kaydı olmayan bir ev, arsa ya da dükkanın satışında mal sahibinin kim olduğunun belli olmaması halinde tapuda herhangi bir alım veya satım ya da başka bir tasarruf işlemi yapılamaz.

Doğalgaz yardımın durumu tamamlandı ne demek? Doğalgaz yardımı PTT'ye ne zaman yatacak?

TOKİ kura sonuçları İstanbul ne zaman açıklanacak?

 


Geri Dön