21 / 05 / 2024

Tapuda yeni dönem başlıyor!

Tapuda yeni dönem başlıyor!

Tapuda yeni döneme geçilirken, Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) artık 81 ilde kullanılma başladı.



"ESKİ KİMLİK KARTLARINDAN KURTULMAK GEREK"

Doğrulama için mutlaka yeni nesil çipli kimlik kartına sahip olunması gerektiğini, bu tür kimlik kartlarının EKDS cihazlarına takılıp kullanıldığına dikkat çeken Özcan “O nedenle, tapuda işi olan vatandaşlarımızın, kendi işlem güvenlikleri açısından, bir an önce yeni nesil çipli kimlik kartlarını edinmeleri gerekir. Eski kimlik kartları da halen kullanıma devam ediliyor ama artık her şeyin elektronik ortama taşındığı, işlemlere hız verildiği noktada, eski kimlik kartlarından bir an önce kurtulmak gerekir.” dedi.

ÇİP KISMININ SAĞLAM OLMASI GEREKİYOR

Öte yandan tapuda işlem yapacak kişilere SMS ile uyarı mesajları gönderiliyor. Bu mesajlarda yeni uygulamaya geçildiği, yeni kimlik kartlarının çip kısmında eksiklik, çatlaklık ve bir deforme olmaması gerektiği belirtiliyor. Böyle bir sorun yaşanıyorsa da nüfus müdürlüklerinden randevu alınması, geçici kimlik belgesi ile imzaya gelinmesi isteniyor.

Tapuda yeni dönem başlıyor!

EDİTÖR NOTU: Bu haber 8 Kasım 2022 tarihinde saat 22.02'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.56 Türk Lirası, euro 18,49 Türk Lirası, altının gramı ise bin 3 Türk Lirası değerinde.

İşte doların 20 TL olacağı tarih! Selçuk Geçer açıkladı

Selçuk Geçer dolarda kıyamet tarihini açıkladı!

İslam Memiş'ten son uyarı! '2023'ten önce bunu mutlaka yapın'


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön