21 / 05 / 2024

Tapudan mesaj geldi ne yapmalıyım?

Tapudan mesaj geldi ne yapmalıyım?

Tapu işlemleri hakkında pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de “Tapudan mesaj geldi ne yapmalıyım?” İşte yanıtlar!



TAPUDAN MESAJ GELDİ NE YAPMALIYIM?

Tapudan gelen mesaj ile ilgili dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, ilgili tapu müdürlüğünün, işlemle ilgili SMS'leri, başvuru sırasında belirtilen cep telefonu numarasına gönderir. Randevu mesajının alınmasından sonra Randevu SMS'i hakkında iletilen harç makbuz numarası, Randevu SMS'iyle birlikte belirtilen bankalara ödenmelidir.

TAPUSU OLMAYAN EV SATILIR MI?

Bir mülkün ne kadarının kime ait olduğunu gösteren resmi bir evraktır. Bir gayrimenkul satışının hukuki bir dayanağa sahip olması ve aynı zamanda da resmi bir nitelik kazanmalıdır. Yani ortada bir tapunun olması şart koşulur. Tapusuz gerçekleştirilen alım, satışlar da herhangi hukuki bir dayanağı olmadığı gibi resmi bir geçerliliği yoktur.

HİSSELİ TAPU NOTER SATIŞI OLUR MU?

Hisseli tapunun satışında bahsedilen herhangi bir engel bulunmamaktadır. Satış ya da alım işlemlerinde noterde yapılan sözleşmeler ile tapu sicilinde işlemler kolaylıkla sona erecektir. Bu noktada önemli olan pay sahiplerinin bir önalım haklarının olduğudur. Bundan dolayı gayrimenkul üzerindeki hisseler, başka birisine satılmış olsa bile diğer hissedarlar yeni pay sahibinden bu payları satın alma haklarına sahiptirler.

EV TAPUSU BAŞKASINA NASIL DEVREDİLİR?

Tapu devir işlemi için hazırlanması gereken evraklar bulunuyor bu evraklar hazırlandıktan sonra tapu harcı yatırılmalıdır ve sonrasında ALO 181 arayabilirsiniz ya da tapu müdürlüklerinin e-randevu sistemlerini kullanarak tapu randevusu alınır. Randevu günü geldiği zaman alıcı, satıcı taşınmazın bağlı bulunduğu tapu müdürlüğüne giderek tapu devrini yapar.

TAPUYA RANDEVU ALMADAN GİDİLİR Mİ?

Arsa, yazlık ve ev alım ve satım işlemleri tapu müdürlüklerine gidilerek yapılır. Bu işlemlerde alıcı ve satıcıların veyahut onların vekillerinin, Tapu Müdürlüklerine başvuruda bulunulmalıdır. Tapu dairesinde yapılan işlemler için ilk önce Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüklerinden randevu alınması gerekiyor. Buna ek olarak da randevusuz işlemler gerçekleşmemektedir. Satış işleminde satıcıyı vekil, vasi, kayyım vb. kanuni temsilci temsil edilecek vekalet belgesi alınır.

TOGG iş başvurusuna akın oldu! TOGG iş başvurusu nasıl yapılır? İşte TOGG iş başvurusu detayları!

TOKİ başvuru son gün ne zaman 2022? TOKİ başvuruları uzatıldı mı?

Mazot ve gübre desteği ne zaman verilecek? 2023 mazot gübre desteği kaç lira?


Geri Dön