10 / 05 / 2024

Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi: ''Depremzedelerin Köy Evleri Bayramda Anahtarlarıyla Teslim Edilecek''

Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi: ''Depremzedelerin Köy Evleri Bayramda Anahtarlarıyla Teslim Edilecek''

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesindeki depremzedeler için inşa edilen köy evleri, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci tarafından bayramda sahiplerine teslim edileceğini açıkladı.



'KAHRAMANMARAŞ, TÜRKİYE'NİN ÖRNEK ŞEHİRLERİNDEN BİRİ OLACAK'

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin ardından öncelikle enkazların temizlendiğini ve vatandaşların barınma, beslenme ve giyim ihtiyaçlarının karşılandığını belirterek, şehrin kalıcı konutlar konusunda hızla ilerlediğini ifade etti.

Bakan Kirişci, Kahramanmaraş'ın önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin örnek ve özel şehirlerinden biri olacağını vurgulayarak, şehrin altyapısı, üstyapısı, tarihi dokusu, kültürel yapısı ve kimliğinin korunarak, şehrin ayağa kaldırılacağını söyledi. Yeni Kahramanmaraş'ın eski haliyle karşılaştırıldığında bile çok daha güzel bir şehir olacağına dikkat çeken Kirişci, şunları söyledi:

"Şimdi de kalıcı konutlar konusunda hızla yol alıyoruz. Şundan emin olmanızı isterim, Kahramanmaraş, önümüzdeki yıllar içerisinde gerçekten eksiklerini ve noksanlıklarını da geri bırakmış, Türkiye'nin örnek ve özel şehirlerinden birisi olacaktır. Altyapısıyla, üstyapısıyla kendi tarihi dokusu, kendi kültürel yapısı, kendi kültürel kimliği korunarak inşallah bu şehri ayağa kaldıracağız. Bu şehir artık tanınmaz bir hale gelecek ve hepimiz diyeceğiz ki, 'Bu şehir, o şehir mi?' Çünkü zihnimizde hep o eski hali var ama yeni hali o eskiyi asla aratmayacak, çok daha güzel, her türlü donatılarıyla çok daha güzel bir şehri inşallah siz kıymetli hemşerilerimize kazandırmış olacağız."

Bayrama kadar Hatay hariç diğer illerdeki tüm enkazı kaldırmayı hedefleniyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da 500 bin konutluk uydu kentler planladıklarını açıkladı!
Meteorolojiden'den flaş uyarı! Hemen bakın, son dakika! Bayramda hava böyle olacak!

Geri Dön