29 / 04 / 2024

Temiz enerji teknolojisi yatırımları hız kazandı!

Temiz enerji teknolojisi yatırımları hız kazandı!

Dünyaca ünlü petrol ve doğalgaz şirketleri, temiz enerji teknolojisine yönelik yatırımlarını hızlandırdı. BP, Shell, TotalEnergies, ADNOC, Saudi Aramco ve Petronas gibi dünyaca ünlü şirketler, yenilenebilir enerji, hidrojen üretimi ve karbon yakalama teknolojileri alanlarında yatırımlarına hız verdi



Fransa merkezli çok uluslu petrol şirketi TotalEnergies, konuya ilişkin açıklama yaparak 2022’de 6 gigavatlık deniz üstü rüzgâr kurulum hedefini 11 gigavata yükseltme kararı verdiğini paylaştı.

Genel merkezi Hollanda'da olan, İngiliz-Hollanda ortaklığındaki Shell ise yaptığı açıklamada deniz üstü rüzgâr kapasitesini 9 gigavat artırmayı amaçladığını belirtti.

Norveç'te devlet kontrolündeki çok uluslu şirket Equinor ise konu ile ilgili 2030 yılına kadar deniz üstü rüzgar enerjisi kapasitesini 12-16 gigavata çıkarmayı amaçladığını aktardı.

Biyometan ve biyodizel üretimine odaklanan petrol ve doğalgaz şirketleri de 2022’de biyoenerji alanında 11 milyar dolarlık yatırım yaptı.

Temiz enerji teknolojisi yatırımları hız kazandı!

HİDROJEN ODAKLI PROJELER YAPIM AŞAMASINDA

Rapora göre, Londra merkezli dünyaca ünlü enerji şirketi BP, Avustralya'da hidrojen odaklı faaliyetlerine devam eden Western Green Energy Hub'ın yüzde 40 hissesini satın aldı.

Yaşanan bu gelişme, söz konusu şirketin İspanya'nın Valensiya kentinde rafineri operasyonları için hidrojen, biyoyakıt ve yenilenebilir enerji geliştirme projelerine 2 milyon dolar taahhüdünü açıklamasının ardından meydana geldi.

Diğer taraftan, İngiliz-Hollanda ortaklığındaki Shell 2022’de Avrupa'nın en büyük hidrojen projelerinden biri olan Holland Hydrojen I için nihai yatırım kararı aldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görev almak isteyenlere müjde! KPSS şartsız personel alımı yapılacak!

Garanti BBWA’dan bir ilk! Hesaplara para yatacak! Son tarih belli oldu!

Bu belediye 17 bin TL maaşla personel alımı yapacak! Detaylar ve başvuru şartları belli oldu!


Geri Dön