24 / 07 / 2024

Tesla Elon Musk’ı üzdü! Sürücüsüz otomobil hayal mi oldu?

Tesla Elon Musk’ı üzdü! Sürücüsüz otomobil hayal mi oldu?

Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla’dan bugünlerde ardı ardına kötü haberler geliyor. Son olarak Tesla cephesinde yaşanan gelişme, sürücüsüz otomobilin geleceğine yönelik karamsarlık yarattı.




OTONOM SÜRÜŞ SİSTEMİ BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI

Geçtiğimiz gün Tesla, tam otonom sürüş teknolojisini satın alan müşterilerinin sayısını paylaştı. Buna göre 285 bin Tesla kullanıcısı otomobillerinde FSD sistemini barındırıyor. Hemen her yol koşulunda aracın ilerlemesine olanak sağlayan sistem Tesla tarafından belirlenen rakamın ise bir hayli uzağında kaldı.

 Tesla Elon Musk’ı üzdü! Sürücüsüz otomobil hayal mi oldu?

ELON MUSK’IN HEDEFİ 1 MİLYON ARAÇ SATMAKTI

Bugüne kadar FSD sisteminin bulunduğu 285 bin araç satan Tesla, bu sayıyı kısa sürede artırmak için çalışıyor. Elon Musk, konuya ilişkin daha önce açıklamada bulunarak 2022 sonunda FSD Beta sistemi bulunan toplam 1 milyon araç satma hedefi koymuştu. Ancak gelinen noktada Tesla bu hedefin çok gerisinde kaldı.

Üzerinde uzun süredir çalışılan Tesla’nın tam otonom sürüş sistemi, yıllar içinde yeni yetenekler eklenerek geliştirildi. İnternet aracılığıyla sağlanan güncellemelerle sürekli iyileştirilen sistemin, aracı insana ihtiyaç duymaksızın tüm yollarda kontrol edebilmesi amaçlanıyor. Halen beta aşamasında bulunan sistemin, önümüzdeki dönemde  bir miktar daha geliştirilerek  artık Beta sürümünden çıkması amaçlanıyor.

HALA İNSANA İHTİYAÇ DUYUYOR

Pek çok yolda verilen tüm görevleri alabilen FSD Beta, buna karşın hala bir insanın gözetimine gereksinim duyuyor. FSD sistemi aktif olsa dahi, hala sürücülerin yol takibine devam etmesi ve müdahale için tetikte olması gerekiyor.  Otonom sisteminin kullanıcı sayısını  ilk kez paylaşan Tesla, bu alanda da ilki gerçekleştirdi.  Başlangıçta  1.000 dolar fiyat etiketiyle çıkan otonom sistem, gelen yenileştirmeler ve zamlarla birlikte şu anda ABD içinde 15 bin dolarlık bir fiyat etiketiyle sunuluyor.

EYT’de kadınlar için o şart kalktı! EYT’de son durum ne? Kim, ne zaman emekli olacak?

2022, teknoloji devlerine yaramadı! Toplam zararları 457 milyar dolar!

Elon Musk’ın hedefinde Twitter’dan sonra o platform mu var?

 Tesla’dan şok eden haber! Kaybı bir gecede 44 milyar dolar!

 


Geri Dön