03 / 05 / 2024

TikTok neye uğradığını şaşırdı! İşte TikTok’a kesilen ceza ve nedeni!

TikTok neye uğradığını şaşırdı! İşte TikTok’a kesilen ceza ve nedeni!

60 saniyelik videolar izlemesini ve yayınlamasını sağlayan bir sosyal medya uygulaması olan TikTok zor günler geçiriyor. Fransa’nın ceza kestiği TikTok neye uğradığını şaşırdı. İşte TikTok’a kesilen ceza ve nedeni…



TİKTOK’U ZOR GÜNLER BEKLİYOR!

CNIL, TikTok'a bu gerekçeyle 5 milyon euro ceza kesti. TikTok'un itiraz etme hakkı var. Cezayı temyize götürmesi için 4 ay süresi olan TikTok cezayı öder mi itiraz mı eder bilinmiyor. Karar ne olacak bilinmiyor ancak TikTok’u zor günlerin beklediği aşikar. CNIL Aralık 2022'de de ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft'a "Bing" arama motorundaki çerezlerin "reddini" kolaylaştırmadığı gerekçesiyle 60 milyon euro ceza vererek gündeme oturmuştu.

SOSYAL MEDYA DEVİ OLDU

TikTok kullanıcıların 60 saniyelik videolar izlemesini ve yayınlamasını sağlayan bir sosyal medya uygulaması ancak çok popüler. 155 ülkeye yayılan ve bir milyarın üzerinde kullanıcısı bulunan mecra zaman zaman büyük cezalarla karşı karşıya kalıyor. Musical.ly isimli uygulamanın 2017 yılında Çinli ByteDance Technology tarafından satın alınmasıyla ortaya çıkan TikTok, sosyal medya devleri arasındaki yerini kısa sürede almayı başardı.

TikTok neye uğradığını şaşırdı! İşte TikTok’a kesilen ceza ve nedeni!

TikTok üzerinde ciddi, eğlenceli veya aptalca milyonlarca kısa video izlenebiliyor. Müzik kliplerine veya filmlere dudak uydurarak kendi videonuzu yayınlayabiliyorsunuz. Diğer sosyal medya uygulamalarında olduğu gibi beğeniler ve yorumlar aracılığı ile başka kullanıcılarla etkileşime girme imkanı da bulunuyor. Üstelik günümüz çocuklarının dikkat süreleri göz önüne alındığında 60 saniye gibi kısa bir süre içinde.

Diğer taraftan yine bir sosyal medya platformu ve yine aileleri saran gizlilik ve güvenlik endişeleri de var. TikTok platformunda yer alan videolar genellikle zararsız olsa da mecranın açık bir sosyal medya platformu olduğunu aşikar.

TikTok'un bu özelliği çok sevilecek! Anlaşmalar yapıldı bile

Youtube'a TikTok şoku! Reklam gelirleri ve izlenme oranları düştü!

Milyonlar buradan para kazanıyor.. 2022 fiyat listesi belli oldu!


Geri Dön