28 / 04 / 2024

TMO'nun buğdaydaki sır alım fiyatı ortaya çıktı: Çiftçi bu habere üzülecek

TMO'nun buğdaydaki sır alım fiyatı ortaya çıktı: Çiftçi bu habere üzülecek

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) hala taban fiyatı açıklamadı. Çiftçiler, artan maliyetler nedeniyle buğdayın taban fiyatının en az 8 lira olması gerektiğini ifade ediyor. Peki TMO, hala neden taban fiyat açıklamıyor çiftçiler neden bugüne kadar bekletildi? İşte ayrıntılar..



TMO, geçen sene hasat sonrası buğday fiyatlarını açıklayınca kamuoyundan tepki almıştı. Geçen sene buğday taban fiyatı kilogram başına 2 lira 25 kuruş liraydı.

TMO eski müdürü İsmail Kemaloğlu, bu sene ofisin kademeli fiyat açıklayabileceğini işaret etti. Kemaloğlu, "Devlet geçen yıl edindiği tecrübeyle kademeli fiyat uygulayabilir diye bir beklentimiz var" açıklaması yaptı.

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin çiftçinin en az 8 lira olmalı dediği buğday taban fiyatını 5,5-6 lira arasında açıklayabileceği kulislerde konuşulanlar arasında..

Öte yandan TMO, 10 Ağustos'a kadar ülkeye 480 bin ton buğdayın ithal edilmesi için ihale açmıştı.

Edirne Ticaret Borsası'nda ise buğday 31 Mayıs Salı günü 6 lira 24 kuruştan satıldı.

TMO nun buğdaydaki sır alım fiyatı ortaya çıktı: Çiftçi bu habere üzülecek

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön