17 / 05 / 2024

TOGG'dan yeni proje! ABD'de tanıtımı yapıldı

TOGG'dan yeni proje! ABD'de tanıtımı yapıldı

Türkiye'nin otomobil Togg, Las Vegas'ta düzenlenen Ces2023 kapsamında konsept cihaz olan Beyond X'i görücüye çıkardı. Tasarımıyla dikkat çeken Beyond X için yapılan paylaşımda, motto olarak "Mobilitenin yarından sonrası!" ifadelerine yer verildi.



"TEKNOLOJİMİZİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YAKLAŞIMIMIZI DİJİTAL SANATLA İFADE ETMEYİ SEÇTİK"

Togg Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, burada yaptığı sunumda, CES'e bu yıl "Kullanıcı Deneyimiyle Mobiliteyi Yeniden Tanımlamak" başlığı altında katıldıklarını söyledi.

Karakaş, geçen yıl dünya çapında ses getiren Konsept Akıllı Cihaz'dan sonra bu kez CES'e akıllı bir cihazdan fazlasını temsil eden Beyond X deneyimini getirdiklerini anlattı.

Karakaş, "Tıpkı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da teknolojimizi ve sürdürülebilirlik yaklaşımımızı dijital sanatla ifade etmeyi seçtik. Beyond X ve Dijital Mobilite Bahçesi, Togg'un DNA'sını oluşturan dualite temasıyla insan ve teknoloji, sanat ve bilim, akıl ve kalp, birlik ve çokluk gibi kavramların altını çiziyor." dedi.

"KULLANICILARIN HENÜZ FARKINDA OLMADIĞI İHTİYAÇLARINI ÖNGÖRÜYOR, BUNUN İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

CES 2023'te küresel olarak tescil ettirilen USECASE Mobility kavramı etrafında 4 boyutta anlatılan "Akıllı Cihaz", "Dijital Platform", "Temiz Enerji Çözümleri" ve "Gelişimin Yapıtaşları"nı vurgulayan bir içerikle bulunduklarını belirten Karakaş, bu yıl yine dijital sanat aracılığıyla "doğuştan elektrikli", "doğuştan sürdürülebilir", "doğuştan dijital" ve "doğuştan yeşil" kavramlarının altını çizdiklerini kaydetti.

Karakaş, yeni dünyanın tamamen dijital boyutta şekillenip hayallerin ötesine gideceğini belirterek şunları kaydetti:

"Kullanıcı da bu dünyanın nereye gideceğini bugünden göremiyor, bilemiyor. Biz, kısa bir süre sonra tüm kullanıcılara açacağımız dijital platformumuz Trumore'da, ekosisteme kattığımız oyuncularla bir araya gelip proaktif olarak o dünyayı şekillendiriyoruz. Oyun alanlarını yeniden tanımlıyoruz. Kullanıcıların henüz farkında olmadığı ihtiyaçlarını öngörüyor, bunun için çalışıyoruz."


Geri Dön