19 / 05 / 2024

Tokat'ta 4 milyon liralık projelerin temeli atıldı!

Tokat'ta 4 milyon liralık projelerin temeli atıldı!

Karşıyaka Mahallesi Büyük Tokat Oteli yanında bulunan Vali Recep Yazıcıoğlu köprüsü ek inşaatı ile aynı yerde 3 bin 318 metrekarelik alanda yapılacak ve 3 bin kişi kapasiteli caminin temel atma töreni yapıldı...




Tokat'ta cami ve köprünün temeli düzenlenen törenle atıldı.


Karşıyaka Mahallesi Büyük Tokat Oteli yanında bulunan Vali Recep Yazıcıoğlu köprüsü ek inşaatı ile aynı yerde 3 bin 318 metrekarelik alanda yapılacak ve 3 bin kişi kapasiteli caminin temel atma töreninde konuşan  Karşıyaka Merkez Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Samur, "Camimiz 2 bin kişi iç ve bin kişi dışarıda namaza kılabileceği kapasitede. 4 minareli ve 8 şerefeli Tokat'ın ilk camisi olacak. Bin 224 metre kare oturma alanında inşa edilecek. Camimizin inşaatı yaptığımız hesaba göre hesaplara göre 4 milyon TL'ye mal olacak" diye konuştu.


Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Karşıyaka bölgesinde nüfusun 60 bin civarında  olduğunu belirterek, "Zamanında ihtiyaç olan ancak bundan 7-8 yıl önce tek şerit olan yapılan köprülerimiz artık Karşıyaka'da daha yoğunluk oluştuğu için artık yetmiyor" dedi.


Temel atma törenine Vali Mustafa Taşkesen, AK Parti Milletvekili Zeyid Aslan, AK Parti İl Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol, İl Emniyet Müdürü Osman Balcı, ve vatandaşlar katıldı. 


İha


Geri Dön