02 / 05 / 2024

TOKİ Lisesi'nin statüsünü halk belirleyecek!

TOKİ Lisesi'nin statüsünü halk belirleyecek!

İnegöl'de ikinci etap TOKİ bünyesinde 2013-2014 eğitim öğretim yılında hizmete açılması hedeflenen liseyi inceleyen AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, okulun hangi statüde olacağının vatandaştan gelecek talebe göre şekilleneceğini bildirdi...



Bursa'nın İnegöl ilçesinde, ikinci etap  TOKİ  bünyesinde 2013-2014 eğitim öğretim yılında hizmete açılması hedeflenen liseyi inceleyen AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, okulun hangi statüde olacağının vatandaştan gelecek talebe göre şekilleneceğini bildirdi.
Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ile birlikte inşaatı süren TOKİ Lisesi'nde incelemelerde bulundu. Şahin, "TOKİ Lisesi'nin 2013-2014 eğitim öğretim yılında hizmet verebilmesi için işlerin biraz hızlandırmalarını rica ettik. Bir iki hafta gecikse bile öğrencilerin alınabileceğini söylediler.
İnşallah hem mesleki eğitim kampusu, hem TOKİ Lisesi ve Alanyurt'ta yeni açmış olduğumuz İmam Hatip Ortaokulu ile İnegöl'de sınıf başına düşen öğrenci sayımız azalacak. Daha kaliteli eğitim verilecek. Hedefimiz yeni yapacağımız Mahmudiye ve Mesudiye ilk ve ortaokulları ile sınıf ortalamasını 30'un altına düşürmek. Bunda da inşallah önümüzdeki yıl belli hedefleri yakalaşacağız. Gelecek nesillerin mesleki yönden belirli vasıfları haiz olarak yetişmesini arzu ediyoruz" dedi.
Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi konusunda tercihlerin yapıldığını hatırlatan Milletvekili Şahin, "Türkiye genelinde bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi açıldı.

Birisi de İnegöl'de.Yeni İnegöl bölgesindeki TOKİ Lisesi'nin ne olarak hizmet vereceğini çevre sakinlerine sorarız. Onlardan gelen talebee göre Milli Eğitim Müdürlüğümüz gerekli düzenlemeyi yapar" şeklinde konuştu.


Yeni Nesil

Geri Dön