15 / 05 / 2024

Trafik cezaları silinecek mi? 2023 yılı trafik cezaları kaç TL oldu?

Trafik cezaları silinecek mi? 2023 yılı trafik cezaları kaç TL oldu?

Yeni yılın gelişiyle birlikte asgari ücret ve emekli maaşlarının yanı sıra cezalar da artarken, Vergi Affı ile birlikte trafik cezalarının da silinip silinmeyeceği borcu olan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte detaylar…



2023 YILINDA TRAFİK CEZALARI NE KADAR OLDU?

Yeni yılın gelişiyle birlikte maaşlar ve devletin yaptığı SED ödemelerinin yanı sıra vergi ve cezalara da da birer bire güncelleme yapıldı.

Buna göre 2023 yılı trafik cezaları miktarları da artırılırken, trafik cezasına tabi olan alkollü araç kullanma cezası, ilk kez alınan cezada 4 bin 064 liraya yükseldi. Alkol testine itiraza yönelik ceza 8 bin 551 TL, aracını plakasız kullananlara verilen ceza 5 bin 151 TL, siren veya çıkma kullanma cezası 4 bin 64 TL olarak açıklandı.

Trafik cezaları silinecek mi? 2023 yılı trafik cezaları kaç TL oldu?

 Drift atmaya verilen ceza 20 bin 342 liraya çıkarken, hız sınırını  yüzde 10-30 oranında aşmanın cezası  951 TL, muayenesi yapılmamış araçla trafiğe çıkma  951 TL, seyir halindeyken cep telefonu kullanımı cezası 951 TL,   emniyet kemeri takmayanlara verilen ceza 436 TL oldu.

TRAFİK CEZALARI DA AF KAPSAMINDA MI?

Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Vergi Affı Kanununa göre 31 Aralık 2022 tarihinden evvel olan 2 bin TL'nin altında kamu kurumu alacaklarından devlet vazgeçiyor.

Kanuna göre  5 ila 95 puan ceza sicili bulunanların cezaları sıfırlanırken, uyuşturucu, alkol ve ölüme sebebiyet verme gibi durumlar hariç, bir süre el konulan ehliyetler de iade ediliyor.

Trafik cezaları silinecek mi? 2023 yılı trafik cezaları kaç TL oldu?

Kapsamlı Vergi Affı Paketinde,  trafik, vergi cezaları, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları dahil pek çok madde yer alırken, yapılandırma kapsamında trafik cezası ödeme işlemlerine de yapılandırma yapılabilecek. Peşin ödemelerde idari para ve trafik para cezalarının peşin ödenmesi halinde, cezada yüzde 25 indirim uygulanacak.

 Bu destek ödemelerinin hepsine zam geldi! TCKN sonu 0,2,4,6,8 olanlar hemen kontrol edin

Milyonlarca emekli bu haberi bekliyor… Seçim öncesi 1.300 TL zam gündemde!

2023 seçimlerinde sandık görevlisi ücretleri kaç TL olacak? Sandık görevlisi olmak için nasıl başvurulur?


Geri Dön