02 / 05 / 2024

Trafik sigortasında önemli uyarı! Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Mutlaka bakın!

Trafik sigortasında önemli uyarı! Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Mutlaka bakın!

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren önemli bir uyarı yapıldı.. Trafik sigortasında yapılan yeni düzenleme sonrası kaza yapmayan sürücüler önemli bir avantaj elde ederek yüzde 50 indirim olanağı kazanacak, riskli basamakta yer alan sürücülerin prim tutarı ise yüzde 200 yükselecek.



Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), trafiğe kayıtlı bütün araçlar için zorunlu bir poliçe türü olan trafik sigortasında yapısal sorunların çözümü için ilgili paydaşlarla hazırladığı iş planını duyurdu. Yol haritasına göre SEDDK, trafik sigortasında kısa vadede sıfırıncı ve sekizinci basamak uygulamasının geleceğini açıkladı. Sıfırıncı basamağa yüzde 200 sürprim, sekizinci basamağa yüzde 50 indirim öngören düzenleme planlarının 2023’ün ilk ayları itibarıyla yürürlüğe gireceği söylenirken, poliçe kesmeyen şirketlere ruhsat iptali gibi yaptırımları da kapsayacak düzenlemeler konusunda da harekete geçileceği ifade edildi. Diğer taraftan serbest tarife sistemine en kısa sürede geçilmesi gerekliliği belirtilse de bu konuyla ilgili net tarih açıklanmadı. 

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Can Paksoy, “Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun sektör paydaşlarıyla bir araya gelerek çizdiği yol haritası, trafik sigortasının yapısal sorunlarını gidermek açısından önemli bir adım. Halihazırda 7 olan trafik sigortası basamak uygulamasına sıfır ve sekizinci basamakların ilave edilmesi ve dinamik basamak uygulamasına geçilmesi, kaza yapmamış sürücüler için avantaj anlamına geliyor” diye konuştu.

Herkes asgari ücrete kilitlenmişken heyecanlandıran promosyon çıkışı! Tüm çalışanlar promosyon alacak mı? 41 bin 500 TL

Asgari ücret kaç TL olacak? EYT'de son durum ne? AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama geldi

5 milyon kişi ehliyetini taşıdı... Ücretsiz yükleniyor...

Yüksek su faturaları nasıl düşer? İşte yüklü su faturasını indirecek yöntemler...


Geri Dön