27 / 04 / 2024

Tüm işçilere müjde verildi! Kıdem tazminatı tavanı belli oldu!

Tüm işçilere müjde verildi! Kıdem tazminatı tavanı belli oldu!

Milyonlarca çalışanın teminatı olan "kıdem tazminatı", EYT’den yararlanıp emekli olan 1,7 milyon kişinin de merak ettiği konuların başında yer alıyor. Brüt ücret üzerinden hesaplanan kıdem tazminatı tutarı, her sene ocak ve temmuz aylarında belirlenen tavandan oluşuyor.



Ara zamla asgari ücretlinin kıdem tazminatı tavanı 13 bin 414 TL’ye yükseldi. Kıdem tazminat tavanının en yüksek memura bir hizmet senesi için ödenen emeklilik ikramiyesini geçemeyeceği kanunla belirlendi. 2023 itibarıyla 19 bin 982 lira olan kıdem tazminatı tavanı da bu hafta kesinleşen memur zammıyla tekrar belirlendi.

Tüm işçilere müjde verildi! Kıdem tazminatı tavanı belli oldu!

ahaber.com’un haberine göre, emekli olmasının ardından kıdem tazminatı almadan çalışmayı sürdürenler ilerleyen dönemde ister istifa etsin isterse işten çıkarılsın kıdem tazminatı son alınan brüt ücret üzerinden alacak. Hamilelik ve doğum sebebiyle işten ayrılma, ücret zammında anlaşmazlık yüzünden istifada tazminat hakkı doğmuyor.

Kurum ve sandıklardan toptan ödeme almak için işten çıkma kıdem tazminatına hak kazanma durumu sayılıyor. Evlendiği tarih itibarıyla bir sene içinde sözleşmesini fesheden kadın çalışan kıdemini alabiliyor.

Peki, kıdem tazminatı tavanı belli oldu? İşte detaylar...


Geri Dön