09 / 05 / 2024

Tüm işçilere müjde verildi! Kıdem tazminatı tavanı belli oldu!

Tüm işçilere müjde verildi! Kıdem tazminatı tavanı belli oldu!

Milyonlarca çalışanın teminatı olan "kıdem tazminatı", EYT’den yararlanıp emekli olan 1,7 milyon kişinin de merak ettiği konuların başında yer alıyor. Brüt ücret üzerinden hesaplanan kıdem tazminatı tutarı, her sene ocak ve temmuz aylarında belirlenen tavandan oluşuyor.



KIDEM TAZMİNATI TAVANI NETLEŞTİ

Memur aylıklarına yönelik zammın ardından milyonları doğrudan ilgilendiren kıdem tazminatı tavanı 23 bin 490 lira olarak gerçekleşti. Memur aylıkları yüzde 177.55 seviyesinde yükselirken, bunun üzerine 8076 lira seyyanen zam gerçekleşti. Bu seyyanen zam mali hakların netleşmesinde hesaba eklenmediği için emekli ikramiyesi ve kıdem tazminatı tavanı hesabında da yer almayacak.

Tüm işçilere müjde verildi! Kıdem tazminatı tavanı belli oldu!

Kıdem tazminatı tavanı hesabında yalnızca kamu personeli maaş katsayısındaki artış hesap edilecek. Buna göre yüzde 17.5 oranındaki zamla beraber Ocak-Haziran döneminde 19 bin 983 lira olarak kayıtlara geçen kıdem tazminatı tavanı temmuz ayı itibarıyla 23 bin 490 liraya yükselecek. Bu zam brüt ücreti 20 bin liranın üzerinde olan temmuz ayı itibarıyla kıdeme hak kazananları doğrudan etkiliyor.

Örneğin brüt ücreti 28 bin lira olan ve son işyerinde on senedir çalışan personel haziranda ayrılsaydı 199 bin 830 bin lira kıdem tazminatını hak edecekti. Aynı personel temmuz ayı sonu itibarıyla işten çıktığı zama 234 bin 900 lira kıdem tazminatı alacak.

Altın fiyatları ne kadar? 7 Temmuz 2023 gram, yarım, tam ve cumhuriyet altını fiyatları...

Dolar, euro ve sterlin ne kadar? İşte güncel dolar, euro ve sterlin fiyatları!

İş arayanlar dikkat! En fazla açık işte bu mesleklerde! İŞKUR resmen açıkladı!

 


Geri Dön