02 / 05 / 2024

Tuncer Özyavuz kimdir?

Tuncer Özyavuz kimdir?

Tuncer Özyavuz, 2014 yerel seçimlerinde CHP'den Pendik Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. Peki CHP Pendik Belediye Başkan adayı Tuncer Özyavuz kimdir? İşte Tuncer Özyavuz'un biyografisi...



Tuncer Özyavuz kimdir?

CHP Parti Meclisi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Genel Merkezde toplandı. Basına kapalı olarak yapılan toplantıda, belediye başkan adayları belirlendi. CHP'nin 2014 yerel seçim listesine göre Pendik Belediye Başkan adayı Tuncer Özyavuz oldu. Peki Tuncer Özyavuz kimdir?


Tuncer Özyavuz biyografi..

Tuncer Özyavuz özgeçmişini şu şekilde anlatıyor:

"25 yıldır pendikteyim ve avukatlık yapmaktayım. 1971 Çorum doğumluyum. Orta okul dahil olmak üzere hayatım Pendik'te geçti. 1989 Pendik Lisesi mezunuyum.


Marmara üniversitesi hukuk bölümünden mezun oldum. Aynı üniversiteyi yüksek lisans ve doktora yaptım.Anayasa hukuk uzmanıyım. Marmara Üni. öğretim üyesiyim. Uzun yıllardır Pendik'te siyasetle uğraşıyorum.


İşçi bir babanın çocuğuyum. Babam tekel sigara fabrikasında çalışıyordu. Pendik'e yerleştik o tarihten beri Pendikliyim. Ve pendik sevdalısı bir insan olduğumu gururla söylüyorum.


Evliyim, 2 çocuğum var. Eşim Serpil hanım sigortacı , çocuklarım; oğlum (Ozan) orta sonda, kızım (zeynep) bu sene ilkokul 1. sınıfta.


15 yıldır siyasetle uğraşıyorum.Üniversiteyi bitirdikten sonra siyasetin içine girdim. Tüm siyasi yaşamım CHP pendikte geçti. Aktif siyasetin içindeyim. İlçe yöneticiliği, ilçe yönetim kurul üyeliği, başkan yardımcılığı yaptım. Eğitim komisyonunda hukuk komisyonunda görev yaptım. Partimi ilçe seçim kurulunda temsil ettim. Son 5 yıldırda hem pendikte hemde istanbul büyükşehir belediyesinde meclis üyesi olarak partimi temsil etmeye çalışıyorum. Bu anlamda siyasi deneyimimin yeterli olduğunu düşünüyorum.  Pendikte çok siyasi görevde bulundum. Yeni hedef olarak da kendime Pendik'te belediye başkanlığı öngördüm. Bu sadece kendi başıma verdiğim kararda değil ,bir çok arkadaş bu konuda bizi teşvik ettiler.Hem çalışmalarımızdan dolayı hemde partideki emeğimizden dolayı bu dönem aday olduk. Bu dönemde çalışmalar yapıyoruz kendimizi tanıtmaya çalışıyoruz. Projelerimizi anlatmaya çalışıyoruz. İnsanlara ulaşmaya çalışıyoruz. Sorunlarını anlamaya çalışıyoruz. Dinlemeye çalışıyoruz. Kurduğumuz ekiple 30 mart 2014 yerel seçimlerinde Pendik'te sosyal demokrat bir belediyenin iktidara geleceğini umuyoruz."




Geri Dön