04 / 05 / 2024

Turizme öncelik veren belediyeye destek geliyor!

Turizme öncelik veren belediyeye destek geliyor!

Yalova Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nden yapılan duyuruda turizme öncelik veren belediyelere hem mali hem de teknik destekte bulunulduğu bildirildi. İl Müdürü Osman Ulukaya da Yalova'nın turizm beldelerine bu destekten faydalanma çağlısında bulundu....



Yalova Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nden yapılan duyuruda turizme öncelik veren belediyelere hem mali hem de teknik destekte bulunulduğu bildirildi. İl Müdürü Osman Ulukaya da Yalova'nın turizm beldelerine bu destekten faydalanma çağlısında bulundu. Müdürlükten yapılan açıklamada Bakanlıkça turizme öncelik veren belediyelere mali ve teknik destekler verildiği belirtildi. 


Yapılan açıklamada şu ifadelere yet verildi: 


MÜDÜRDEN ÇAĞRI 


"Her yıl Bakanlığımızca belirlenen ve Kalkınma Bakanlığı'nın yatırım programı kapsamında ait olduğu mali yıl bütçe tertibinde yer alan cari transferler (hazine yardımları) ödeneğinden, yörenin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlanması amacıyla katkı niteliğinde mali destek verilmesi kararlaştuılan turizm öncelikli yöre belediyelerinin, imar uygulamaları nedeni ile gerçekleştire çekleri düzenleme ve yapım işlerine proje karşılığı katkı niteliğinde mali yardımlar yapılmaktadır. 2013 yılı Turizm Öncelikli Yöre (TOY) Belediyeleri listesinde bulunan 328 TOY Belediyesinden 116'sına toplam 11 milyon 500 bin lüa proje karşılığında ve katkı niteliğinde yardım yapılmıştır." Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Osman Ulukaya da turizm beldelerine bu destekten faydalanmaları için çağrı yaptı. 


Hürriyet Bursa


Geri Dön