09 / 05 / 2024

Türk inşaat sektörü krizi çözmek için ibreyi Katar'a çevirdi

Türk inşaat sektörü krizi çözmek için ibreyi Katar'a çevirdi

Türk gayrimenkul şirketleri Dünya Kupası öncesi Katar'da yatırımcı arayışına çıktı. Türkiye'de artan inşaat maliyetleri nedeniyle çözüm arayışında olan sektör Katar'ın elit kesimine proje beğendirmek için yarışa girdi. İşte detaylar...



DÜNYA KUPASI ÖNCESİ FIRSAT ARAYIŞI

Şekib Avdagiç, 2022 FIFA Dünya Kupası'nın 21 Kasım-18 Aralık'ta Katar'da düzenleneceğini hatırlatarak, "Kasımda başlayacak Dünya Kupası da Katar'a önemli bir ticari hareketlilik getirecek. Girişimcilerimizin bu fırsatlardan yararlanması sağlamak, ihracatımıza gayrimenkul sektörünün katkısını artırmak için çalışıyoruz." diye konuştu.

Türkiye ve Katar arasındaki her geçen yıl daha da iyiye giden ticari ve ekonomik ilişkilerden bahseden Avdagiç, ilk 4 ayda Katar'a 414 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını, aynı dönemde ithalatın ise 222 milyon dolar olduğunu söyledi.

Avadgiç, "Geçen yılki 1,7 milyar dolarlık toplam dış ticaretimizi bu yıl aşabileceğimizi öngörüyoruz. Memnuniyetle görüyoruz ki küresel kriz ve Kovid-19'a rağmen iki ülke arasındaki ticaret hacmi artma eğilimini sürdürüyor." ifadelerini kullandı.

 Türk inşaat sektörü krizi çözmek için ibreyi Katar a çevirdi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön