09 / 05 / 2024

Türk inşaat sektörü krizi çözmek için ibreyi Katar'a çevirdi

Türk inşaat sektörü krizi çözmek için ibreyi Katar'a çevirdi

Türk gayrimenkul şirketleri Dünya Kupası öncesi Katar'da yatırımcı arayışına çıktı. Türkiye'de artan inşaat maliyetleri nedeniyle çözüm arayışında olan sektör Katar'ın elit kesimine proje beğendirmek için yarışa girdi. İşte detaylar...



TÜRK FİRMALARI KATAR'DA 20 MİLYAR DOLARA YAKIN PROJE ALDI

İTO Başkanı Avdagiç, Türk müteahhitlik şirketlerinin yurt dışındaki başarılarına dikkati çekerek, sektörün son 50 yılda büyük mesafe kat ettiğini vurguladı.

Bu sektördeki firmaların 131 ülkede 11 bin 253 proje üstlendiğini dile getiren Avdagiç, şu açıklamalarda bulundu:

 Türk inşaat sektörü krizi çözmek için ibreyi Katar a çevirdi

"Söz konusu projelerin toplam değeri ise 457 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu muazzam bir değer ve Türkiye'nin büyük bir güç gösterisi. Ülkemizin coğrafi konumunu, bölge ülkeleri ile yakınlığını, yetişmiş insan gücünü, teknik birikimini, teknolojiye adaptasyonunu, iş deneyimini, disiplinini ve rekabetçi avantajını iyi kullanıyoruz. Bu nedenle daha da yüksek iş hacimlerine ulaşacağımızı öngörüyoruz."

Avdagiç, Türk müteahhitlik firmalarının son 50 yılda Katar'da 19,1 milyar dolarlık proje üstlendiğini kaydederek, Katar'ın bu alanda 9. sırada bulunduğunu sözlerine ekledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön