12 / 05 / 2024

Türkiye mobil finans dolandırıcılığına en eğilimli 3 bölge arasında!

Türkiye mobil finans dolandırıcılığına en eğilimli 3 bölge arasında!

Rusya merkezli siber güvenlik firması Kaspersky, mobil finans uygulamalarına ilişkin siber tehditlerin sürdüğünü aktardı. Kaspersky; Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) bölgesinin dolandırıcılığa eğilimli ilk 3 bölge olduğunu ifade etti.



KİŞİSEL VERİLERİ TOPLUYORLAR

Bazı mobil finans uygulamalarının görünüşte yasal mikro kredi hizmetleri sunduğu, fakat esasında dolandırıcılık yaptıkları ve kullanıcıların akıllı telefonlarından kişisel veri topladıkları belirlendi.

Söz konusu uygulamalar, kredi işlemlerini başlatmadan önce kısa mesajlara, kişilere ve fotoğraflara/videolara erişmek istiyor. Kullanıcının borcunun ödeme işlemini aksatması halinde, uygulama operatörleri akıllı telefondan toplanan verileri şantaj yapmak ve kullanıcıyı borcunu ödemeye zorlamak amacıyla kullanabiliyor. Kullanıcının adres listesinde yer alan herkese, galerideki fotoğraflar eşliğinde kişinin borcunu bildiren bilgiler gönderilebiliyor.

Türkiye mobil finans dolandırıcılığına en eğilimli 3 bölge arasında!

“MOBİL FİNANS TEHDİTLER YAYGINLAŞIYOR”

Açıklamada konuya yönelik değerlendirmelerde bulunan Kaspersky Kötü Amaçlı Yazılım Analisti Igor Golovin, tehdit ortamının geliştiğinin ve mobil finansal siber tehditlerin daha karmaşık ve yaygın hale geldiğinin altını çizdi.

Golovin, “Akıllı telefon uygulamalarını resmi uygulama mağazalarından edinmek, başka kaynaklardan indirmekten daha az riskli olsa bile, uygulamalar yine de kullanıcıdan kötüye kullanılabilecek kişisel veri türlerine erişim izni vermesini talep edebilir. Akıllı telefonlar giderek artan miktarda kişisel verilere ev sahipliği yaptığı için, bu verilere erişim izni vermek güvenlik endişelerini artırmanın yanında ayrıca, mobil cihazların güvenliğine ve verilerin depolanmasına ilişkin gizlilikle ilgili ilave talepler doğuruyor” dedi.

Ehliyeti olanlara müjde! O belediye yüksek maaşlı personel alımı yapacak! Lise mezunu olmak yeterli!

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü personel alımı yapacak! KPSS şartı yok!

ŞOK’ta indirimler üst üste geldi! pilavlık pirinç 17 TL’ye, yeşil zeytin 39 TL’ye, süt 14,50 TL’ye düştü!


Geri Dön