15 / 05 / 2024

Türkiye tarımsal üretimin lider ülkelerinden biri!

Türkiye tarımsal üretimin lider ülkelerinden biri!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilcisi Gutu, Türkiye’nin tarımsal üretimde dünya liderlerinden biri olduğunu söyledi.



Türkiye'de üretim planlaması, çevrenin ve tarım arazilerinin korunması amacıyla Dünya Bankası ile birlikte hayata geçirilen Türkiye İklim Akıllı ve Rekabetçi Tarımsal Büyüme Projesi'nin (TUCSAP) önemini vurgulayan Gutu, bu projenin tarım sektörü için büyük önemi bulunduğunu anlattı.

KÜRESEL KRİZLER TARIMI ETKİLEDİ

Önce Kovid-19 pandemisi, ardından gelen Rusya-Ukrayna Savaşı gibi dünya çapında krizlerin tarım ve gıda sektöründe yarattığı baskının büyük olduğunu anlatan Viorel Gutu, tüm bunlara büyük resim olarak iklim değişikliğini de dahil etmenin gerektiğini belirtti.

Gutu,  iklim değişikliğinin insan yaşamı üzerinde doğrudan etkileri olduğunu ve bu etkilerin gün geçtikçe çoğalacağını ifade etti.

TÜRKİYE LİDER ÜLKE

Viorel Gutu, açlık tehlikesiyle karşı karşıya olan nüfusun dünya çapında 1 milyara yakın olduğunu vurgulayarak,  insanlara yeterli yiyecek ile güvenli gıda sağlamanın zorunluluk olduğuna vurgu yaptı.

Türkiye tarımsal üretimin lider ülkelerinden biri!

Gutu, şunları söyledi:

“Tarımsal üretimi, ek olarak iklim değişikliğini göz önüne aldığımızda doğal kaynaklarımız, su, toprak, biyoçeşitliliğimiz üzerinde büyük bir baskı olduğunu fark ediyoruz.  Söz konusu durum da bizi tarımdan iklim değişikliğine, gıda üretimi konusundan doğal kaynaklarımızın korunmasına kadar çevre sorunlarını daha fazla düşünmeye yöneltiyor. Türkiye, tarımsal üretim söz konusu olduğunda dünya liderlerinden biridir.

Türkiye'de kullanılan teknoloji belli ki sürekli olarak modernize ediliyor. Şu konuda eminim ki TUCSAP sektöre başka türlü iyileştirmeler de sağlayacaktır. FAO olarak bölgedeki ülkelere destek veriyoruz. Türk halkı ile hükümetinin cömertliğini başka ülkelerdeki ormancılık ve tarım sektörlerini geliştirmek için değerlendiriyoruz. Biz, Türkiye'de çeşitli teknolojilere zaten sahip bulunuyoruz. Bu değeri paylaşmak ve tüm bunları anlatmak önem taşıyor."

İŞKUR altı ayda yarım milyonu aşkın kişiye iş buldu!

SGK Uzmanından çarpıcı yorum! Memura yüzde 35-45 arası zam gelebilir!

İstanbul’un Haziran ayı enflasyonu açıklandı! Perakendede yıllık artış yüzde 55’i aştı!


Geri Dön