09 / 05 / 2024

Türkiye Varlık Fonu Başkanından açıklama! Türk Şeker ve Çaykur kâra geçti!

Türkiye Varlık Fonu Başkanından açıklama! Türk Şeker ve Çaykur kâra geçti!

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Başkanı Ermut, finansman maliyetleri ve diğer bazı konular çözüldüğünde gelecek yıllarda karlılığın görüleceğini kaydetti.



İSTANBUL FİNANS MERKEZİ

İstanbul Finans Merkezi'nin neden geciktiği yönündeki soruya Ermut, merkezin fikri temellerinin 2009 yılında atıldığını, inşaatın2014 yılında başladığını belirterek, duraklamanın ardından 2019 yılından itibaren inşaat çalışmalarının büyük kısmının tamamlandığını belirtti. Hukuki altyapıyla ilgili konularda kanunun geçmesinin beklendiğini söyleyen Ermut, finansal kiralamaya ilişkin  faaliyetleri ertelediklerini söyledi.

TALEP YOĞUN

Ermut, taleplerin kendileri açısından iyi olduğu değerlendirmesinde bulunarak,  “Ticari tarafta çok yoğun talep bulunuyor. Bölgenin de gözde bir bölge olmasından dolayı talep sorunu yaşanacağını düşünmedik. Öngöremediğimiz bölgesel ya da küresel bir kriz olmaması halinde, inşallah bir problem beklemiyoruz. Fiziki olarak takvimimize yaklaştık. Kendi yönetim şirketimiz İstanbul Finans Merkezi'ne taşındı. Birkaç kurum da taşınmaya hazır durumda. Ziraat Bankası hazır, Merkez Bankası da çok yaklaşmış durumda” diye konuştu.

Türkiye Varlık Fonu Başkanından açıklama! Türk Şeker ve Çaykur kâra geçti!

OPERASYONEL KARA GEÇTİLER

Ermut, TVF bünyesindeki ÇAYKUR'un zarar etmesine ilişkin bir başka soruyu, "Bu yıl itibariyle nette zararda gözükse de, Türk Şeker ve ÇAYKUR, operasyonel olarak kara geçtiler. Finansman maliyetleri ve bazı konulardaki sorunların da çözülmesiyle onların da önümüzdeki senelerde kara geçtiğini göreceğiz. Biz elimizden geldiğince diğer şirketlerimiz üzerinden de destek konusunda elimizden geleni yapıyoruz" diye yanıtladı.

İstihdam politikalarına yönelik yaptıkları çalışmaları anlatan Ermut, pandemide dünyadaki bütün hava yolu şirketleri işçi çıkarırken Türk Hava Yollarının bir kuruş devlet desteği olmadan ve bir kişiyi bile işten çıkarmaksızın süreci atlattığını söyledi. Pandemi döneminin ardından personele iki kez büyük oranlı zam yapıldığını bildiren Ermut, "En azından pandemide e çalışanların fedakarlığını tanzim etmek için iki büyük adım atıldı. Çünkü o dönem çalışanların fedakarlığıyla mümkün oldu herşey” dedi.

Zuckerberg’in şirketi Meta'ya AB’den ayar! Tam 390 milyon euro!

Bakanlık açıkladı! Dijital oyunlara 131.999 adet bandrol!

Anne babalar isyanda! Özel okullarda o kalem cep yakıyor!

Kur Korumalı’da şok eden gelişme! Adeta yere çakıldı! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön