11 / 05 / 2024

Türkiye zeytin ve zeytinyağı üretiminde zirveye oturdu!

Türkiye zeytin ve zeytinyağı üretiminde zirveye oturdu!

Türkiye’den son çeyrekte 295 milyon dolarlık zeytin ve zeytinyağı ihracatı gerçekleştirildi. En büyük ihracatçı ülke olan İspanya’ya geçen yılın aynı dönemine göre 15 kat artışla 104 milyon dolarlık ürün satışı yapıldı.



TÜRKİYE AÇISINDAN TAM BİR FIRSAT OLDU

Türkiye'de 41 ilde zeytin üretildiğini ve yeni fidan dikimleriyle üretimin sürekli arttığını belirten Tan, şunları söyledi: "İspanya ve İtalya başlıca ihracatçı ülkeler. Ancak verimleri düştü. İspanya 735 bin ton ihracat yapabildi. Üretimden fazlasını ihraç ediyor. 115 bin ton ithalat yapmış. İtalya iç piyasasında 600 bin ton yağ tüketiyor. Üretimi 200 bin ton civarında. Dünya piyasalarında müthiş bir yağ talebi oluştu. Bu durum bizim ihracatçılarımız için fırsata dönüştü. Sofralık zeytinde de ihracat ve iç tüketim üretime göre artıyor.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön