18 / 07 / 2024

Ümraniye'de T-Park yapılacak!

Ümraniye'de T-Park yapılacak!

Trabzonlu İş Adamları ve Bürokratları Derneği, T-Park'ı hizmet açmaya hazırlanıyor




Trabzonlu İş Adamları ve Bürokratları Derneği, Orman Genel Müdürlüğünden 10 yıllığına kiraladığı Ümraniye Çırçır Ormanı'ndaki 500 dönümlük T-Park'ı hizmet açmaya hazırlanıyor. Üyeleri arasında birçok ünlü Trabzonlu işadamı ve bürokratın bulunduğu dernek, burayı 10 yıllığına kiralamış ve 5 milyon lira harcayarak eğlence merkezi kurmaya karar vermişti.

İki yıl önce Trabzonlu iş adamları ve bürokratlarının bir araya gelerek kurduğu Trabzonlu İş Adamları ve Bürokratları Derneği, Ümraniye Tepeüstü'de bulunan Çırçır Ormanı'nda kiraladığı 500 dönümlük arazideki T-Park'ı mayıs ayında açmaya hazırlanıyor. Orman İdaresi'nden 10 yıllığına kiralanan 500 dönümlük bu orman içine halı saha, paintball sahası, yürüyüş parkurları, hediyelik eşya satış yeri, sanatsal faaliyetlerin yapıldığı bir alan ile mesire alanı olarak kullanılacak. Dernek, bu yatırımlar için şimdiye kadar 3 milyon TL'lik yatırım yapmış.

T-Park için 2 milyon TL'lik daha fon oluşturmayı planlayan dernek, T-Park'ta ayrıca Trabzon'un ünlü balıkçısı Fevzi Hoca'ya da bir restoran açtıracak. Tamamen Karadeniz temalı bir park olacak olan T-Park, Karadenizliler'in özellikle hafta sonları zevkle vakit geçireceği bir alan olmayı hedefliyor. Tabii park, Karadenizli olmayan halka da açık olacak.

5 milyon TL'lik yatırım
Trabzonlu işadamları ve bürokratların bir araya geldikçe, ortaya attığı ve özellikle hafta sonları, Karadeniz kültürünü  yaşamak için bir araya gelebilecekleri bir lokasyon yaratma fikriyle ortaya çıkmış T-Park projesi. Bunun için en uygun alan olarak Ümraniye Tepeüstü Ihlamurkuyu Mahallesi'nde bulunan Çırçır Ormanı seçilmiş.

500 dönümlük bu orman, 10 yıllığına kiralanmış. Dernek üyeleri arasında toplanan 3 milyon TL'lik fonla yatırım başlamış. Ancak mayıs sonunda bitirilmesi planlan proje için 2 milyon TL'lik bir fon oluşturulmaya daha çalışılıyor.

Derneğin yönetim kurulu başkanı, Nuh Çimento'nun yönetim kurulu başkanlığını da yürüten Atalay Şahinoğlu.

Şahinoğlu, proje ile ilgili bilgi verirken, T-Park'ın tamamen Karadeniz temalı bir konsepti olacağını söylüyor. Bu park içinde yürüyüş parkurları, halı saha, paintball sahası, mesire yeri, ressamların resim yapabileceği bir alan, meşhur Fevzi Hoca'nın balıkçısı, binicilik parkuru ve Karadeniz el yapımı ürünlerinin satılacağı bir alan ve derneğin binasının olacağını söyleyen Şahinoğlu, "En büyük gücümüz, Fevzi Hoca'nın balıkçı restoranı olacak" diyor.

350 üyenin ünlüleri
Trabzonlu iş Adamları ve Bürokratları Derneği, iki yıl önce kurulmuş. Daha önce bir dernek çatısı altında faaliyet gösteren Trabzonlu işadamları ile bir platform olan Trabzonlu bürokratlar bir araya gelerek bu ortak derneği kurmuş. Dernek üyeleri, birçok Trabzonlu işadamı ve bürokratı bir çatı altına toplamış. Üyeler arasında Süleyman Varlıbaş, Yaşar Aşçıoğlu, Kemal Şener, Orhan Akçay; ismail Altın, Yusuf Şimşek, Sani Şener, Mehmet Ali Yılmaz, Çetin Nuhoğlu, Fuat Miras, Yılmaz Ulusoy, Başaran Ulusoy, Ali Ofluoğlu, Ömer Ayvacı,  TOKİ  Başkanı Erdoğan Bayraktar, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan, Kızılay Başkanı Tekin Küçükali, Vehbi Alpman, Orhan Keçeli, İsmail Yüksek, Atilla Hekimoğlu, Niyazi Musaoğlu, Ali Eyüboğlu, Gürkan Zengin, Abdurrahman Yıldırım, Mustafa Karaalioğlu, Kadir İnanır, gibi işadamı, bürokrat, emekli paşa, sanatçı ve gazeteciler yer alıyor.
Özge Yavuz / Ekonomist


Geri Dön