05 / 05 / 2024

Umudunu TOKİ'ye bağlayanlara kötü haber: Yüzde 90 zam bekleniyor

Umudunu TOKİ'ye bağlayanlara kötü haber: Yüzde 90 zam bekleniyor

AK Parti hükümetinin “Yüzyılın projesi” olarak ifade ettiği sosyal konut projesinde, enflasyonla bağlantılı olarak konutlara 3 yılda yüzde 90 zam gelmesi bekleniyor.



“20 yıl vadeyle dar gelirlilerin yararlanması için hayata geçirilen projede taksit tutarının yılda 2 defa memur maaşı oranında artması demek, ödeme süresi boyunca taksit tutarına 40 defa zam yapılması anlamına geliyor. İktidarın ekonomide yarattığı tahribat nedeniyle ülkemiz olağanüstü bir enflasyonist dönem yaşıyor.

Makyajlanmasına karşın resmi enflasyon oranı Türkiye’de şu an yüzde 80. Her yıl iki defa zam yapılan taksit tutarını dar gelirli vatandaşlarımız nasıl ödeyebilir? TOKİ, AKP döneminde, büyükşehirlerde lüks konutlar yapan, devletin kıymetli arazileri üzerinden rant yaratan ve bu rantı önceden belirlenmiş şirketlere aktaran bir kurum haline geldi.”

Umudunu TOKİ ye bağlayanlara kötü haber: Yüzde 90 zam bekleniyor

EDİTÖR NOTU: Bu haber 18 Eylül 2022 tarihinde saat 19.21'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,23 Türk Lirası, euro 18,34 Türk Lirası, altının gramı ise 983 Türk Lirası değerinde.

Ticari kredilerde şok eden gerçek ortaya çıktı!

'Büyük fırtına yolda' diyen İslam Memiş, dolar ve altın için ikaz etti!

Selçuk Geçer'den dolar yatırımcılarına umut ışığı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön