30 / 04 / 2024

Üniversitelerdeki işletmelerin kira sorunu büyüyor!

Üniversitelerdeki işletmelerin kira sorunu büyüyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde iş yapmayan üniversitelerdeki işletmelerden kapalı kaldıkları ayların kirası isteniyor.



Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sürecinde üniversitelerdeki eğitim 18 ay boyunca dijital platformlar aracılığıyla yapılırken bu süre içerisinde üniversite yerleşkelerinde bulunan işletmeler de iş yapamadı. Birgün'den Nisa Küçük'ün haberine göre, üniversitelerin kapalı kaldığı dönemde iflasın eşiğine gelen çok sayıda işletme, şimdi de “Kira ödeyin” talebiyle karşılaştı..

Bazı rektörlüklerin, kira ödemelerinde tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü mücbir sebep kabul eden emsal kararlara karşın işletmelerden kira istediği belirtildi. Tüm dünyayı etkileyen pandemide zor zamanlardan geçen işletmeler, kira baskısı sebebiyle de kapılarına kilit vurmanın eşiğine geldi.

Üniversitelerdeki işletmelerin kira sorunu büyüyor!

KİRA TALEP EDİLEBİLİR Mİ?

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Yönetmeliği kapsamında bir çok üniversite, üç dönem boyunca kapalı kalan işletmelerden kira istemiyor. Hazine Taşınmazlarının İdaresi Yönetmeliği 'nin ilgili maddesi, “Tabi afet, bulaşıcı hastalık ve salgın” gibi olayların çıkması halinde kiracıdan kira talep istenemeyeceği hükmünü içeriyor.

İstanbul'un hangi bölgesinde kiralar yüzde 70 arttı?


Geri Dön