18 / 05 / 2024

Üniversitelilere karşılıksız 2.500 TL ödeme! İşte 2.500 TL ödemeye dair detaylar!

Üniversitelilere karşılıksız 2.500 TL ödeme! İşte 2.500 TL ödemeye dair detaylar!

Üniversitelilere 2500 TL ödeme yapılacağı duyuruldu. İşte 2.500 TL ödemeye dair merak edilen detaylar!



Diyarbakırlı gençlere 2 bin 500 lira ödeme yapılacak. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, büyükşehir belediyesi, merkez ve ilçelerde bu yıl üniversiteye ilk defa yerleşen ve kayıt yaptıran Diyarbakırlı gençlere 2 bin 500 lira katkı vereceklerini duyurdu. Vali Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediyesi olarak üniversiteyi kazanan Diyarbakırlı gençlere destek olacaklarını belirterek, “Diyarbakır'da oturan 2 veya 4 yıllık örgün eğitim yapan üniversiteye bu yıl kayıt yaptırdıysanız birinci dönemde 1250 lira, ikinci dönemde de 1250 lira yani toplamda 2 bin 500 lira sizlere destek olacağız. Bu anlamda ilk hediyeniz bizden. Bereketli olsun. Zihniniz, bahtınız, yolunuz açık olsun. Hepinize başarılar diliyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, üniversiteyi kazanan Diyarbakırlı gençlerin eğitim hayatına katkı sunmak için “Yeni Üniversitelilere Destek Projesi” hazırladı. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığınca yürütülecek proje çerçevesinde devlet ile özel üniversiteleri yüzde yüz burslu kazanarak ilk defa üniversiteye yerleşen ve kayıt yaptıran 31 yaşından gün almamış Diyarbakırlı gençlere güz döneminde 1250, bahar döneminde 1250 olmak üzere toplam 2 bin 500 lira katkı ödemesi yapılacak.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, bu proje için destek başvuru yazılımı hazırladı. Yazılım, bilgisini sisteme yükleyen öğrencinin ikamet bilgileri Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi’nden, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme bilgilerini de Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sisteminden otomatik olarak görünecek. Sistem, öğrencinin doldurduğu diğer bilgilerin doğruluğunu e-Devlet üzerinden otomatik kontrol edecek. Belgelerin doğrulama işlemleri tamamlandıktan sonra kendisine ait İBAN numarası ve e-Devlet üzerinden alacakları öğrenci belgesini sisteme yükleyen öğrencinin başvurusu tamamlanacak.

Doldurulan bilgi ve beyanlarda doğrulanmayan ya da herhangi bir yanlışlık olan öğrencinin müracaatını sistem otomatik olarak reddedecek. 21 Eylül Çarşamba yani bugün başlayan müracaatlar, 3 Ekim Pazartesi saat 23.59’da son bulacak.

KYK borcu olanları aman dikkat! Beklenmeyen gelişme herkesi şok etti!

Benzin ve motorinde son durum! İşte 21 Eylül Çarşamba güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 21 Eylül Çarşamba 22 ayar bilezik kaç TL?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön