06 / 05 / 2024

Ünlü analistten hayati uyarı! Bitcoin'in geleceği yok!

Ünlü analistten hayati uyarı! Bitcoin'in geleceği yok!

TerraUST krizi ve Fed etkisiyle büyük düşüşlerin gerçekleştiği Bitcoin, bugün 30 bin dolar seviyesini aştı. Peki kripto paraları neler bekliyor? Kripto uzmanları konuya ilişkin neler diyor? İşte ayrıntılar...



Kripto paralar Fed'in faiz artırımı ve bilançosunda 47,5 milyar dolarlık azaltıma yönelmesine ek olarak, geelcek süreçte faiz yükselişlerini sürdürebileceğiyle ilgili sinyallerden etkilendi. Bitcoin, bunların ardından değer kaybı yaşadı. 

Ünlü analistten hayati uyarı! Bitcoin in geleceği yok!

BİTCOİN'İN GELECEĞİ YOK

Kripto para borsası FTX'in kurucusu ve CEO'su Sam Bankman-Fried, Bitcoin'in bir ödeme ağı şeklinde geleceğinin olmadığına dikkat çekerek, "Bitcoin ağı bir ödemeler ağı değil ve büyüyen bir ağ değil" açıklamasında bulundu.

YÜKSEK MALİYETLİ 

Bankman-Fried, Bitcoin eleştirilerini sürdürürken, verimsiz olduğunu belirterek çevresel maliyetlerinin çok fazla olduğuna vurgu yaptı. 

Ünlü analistten hayati uyarı! Bitcoin in geleceği yok!

Gazete Vatan'ın aktardığına göre; diğer taraftan kripto paralarda kaydedilen sert değer kayıpları yatırımcıların tarihi bir zarara uğramasına neden olurken, piyasadaki sarsıntı  Bitcoin sevdalısı El Salvador'da da pahalıya patladı. 

Orta Amerika ülkesi El Salvador'un Devlet Başkanı Nayib Bukele'nin kriptoların devi Bitcoin sevgisi, ülkeyi zarara uğrattı. Söz konusu alımların bazılarının 51 bin dolar civarında olduğu ifade edilirken, ülkenin kripto sebebiyle 40 milyon dolar civarında zarara uğradığı kaydedildi. Fakar zarar kripto yatırımıyla sınırlı kalmadı, Bitcoin'e endeksli devlet tahvillerinden de zarar edildiği belirtildi. 

Migros'tan zeytinyağı ürünlerine yüzde 39'luk çılgın kampanya! Yudum, Kristal indirimi! İşte 16 Mayıs 2022 fiyat listesi

Yıllık izne çıkacaklar dikkat! Milyonlarca çalışana büyük müjde geldi! Bunu yapana 4 bin 173 lira...

Emekli ve memurun Temmuz maaş zammı netleşti! Hesap kitap yapıldı! En düşük maaş 9.303 TL olacak!

iPhone 12 mini'ye büyük indirim! Bu fırsatı sakın kaçırmayın! İşte 16 Mayıs 2022 fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön