16 / 05 / 2024

Ünlü uzman açıkladı: 2023’te yatırım araçlarının kralı ne olacak, hangisi yüzde 400 kazandıracak?

Ünlü uzman açıkladı: 2023’te yatırım araçlarının kralı ne olacak, hangisi yüzde 400 kazandıracak?

Finansal yatırımcılar, 2023’te hangi alanda yatırım yapacaklarını araştırırken, adını sıkça duyduğumuz bir uzmandan bu konuda ilginç yorumlar geldi.



YATIRIMIN KRALI BORSA OLACAK

Özellikle dış borsalar düşerken, yıl başından beri Borsa İstanbul’un yükselişinin çok sağlam dayanakları olduğunu iddia ederek, “Bu dayanaklar halen var” diyen Zelyut şunları söyledi:

“Türkiye’de ekonomik zorlukları vatandaş yaşıyor. Oysa bankalar ve şirketler için ülkede cennet diyebileceğimiz bir ortam var. Eğer bunun aksini iddia eden varsa, İSO ilk  500 ve ikinci 500’ün karlarına baksın. Ülkede uygulanan düşük faiz politikası, şirketler ve bankaların karlarını artırmaya halen destek vermekte. Enflasyonun altında seyreden faizin acı maliyetini elbette kabul ediyorum. Ancak bunun maliyetini zamlar ve artan vergilerle halk ödemekte. Yani vatandaş bankalar ve şirketleri fonlamaya devam etmekte ve bu da iktidarın bilerek seçtiği bir tercih.”

Ünlü uzman açıkladı: 2023’te yatırım araçlarının kralı ne olacak, hangisi yüzde 400 kazandıracak?

BORSANIN MANTIĞI SAĞLAM

“Borsanın mantığı sağlamdı ve halen sağlam”diyen Zelyut, Eğer çok büyük doğal afet, salgın ve savaş gibi durumlar olmazsa, borsada yola devam edeceğiz.” diye konuştu.

Zelyut ayrıca, Çin’de pandeminin birkaç ay içinde geride kalacağını ve Avrupa ile ABD’nin yanına bu ülkenin de eklenmesiyle küresel ticaretin hızlanmaya başlayacağını iddia ederek, “Bu iş dönüp, emtia fiyatlarına, borsalara etki edecek çünkü şirketler çalışacak. Diğer yandan, Fed’in de faiz artırım hızı düşecek ve 2023’ün sonuna doğru ilk faiz artırımıyla karşı karşıya gelinecek” ifadelerini kullandı.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön