14 / 05 / 2024

Uzaktan çalışma ile birlikte ofis kullanımlarında azalma!

Uzaktan çalışma ile birlikte ofis kullanımlarında azalma!

Yüksek enflasyon, tırmanan faiz oranları ve yaygınlaşan uzaktan çalışma trendi, ticari gayrimenkuller için olumsuz bir duruma neden oluyor. Özellikle ofis gayrimenkulleri bakımından, bu durum adeta bir kıyamet sahnesini anımsatıyor.



 Uzaktan çalışma ile birlikte ofis kullanımlarında azalma!

Cordova, söz konusu olan sorunları üç boyutta ele aldı

Uzaktan çalışmanın gayrimenkule olan olumsuz etkilerini ele alan Cordova, ilk ve en sık görülen sorunun enflasyon olduğunu belirtti. CEO, dolu olan mülklerdeki giderlerin ve işletme maliyetlerinin yükselmesinin, mal sahipleri üzerindeki yükü artırdığına işaret etti.

Cordova'nın odaklandığı ikinci mesele faiz oranları. Gayrimenkul sektöründe kaldıracın son derece büyük olduğunu vurgulayan CEO, faiz yükünün sektör performansını sıradışı bir şekilde etkilediğini dile getirdi. Cordova, "Faiz oranlarındaki dramatik yükseliş paralelinde, mülklerin elinde kalan net nakit miktarı ciddi bir düşüş gösterdi ve bu elde kalan nakit, büyük ölçüde borç ödemeleri için harcandı" şeklinde konuştu.

Gayrimenkul konusundaki uzmana göre, ofis mülklerine yönelik talepte pandemiyle birlikte önemli bir değişim, üçüncü sorun olarak öne çıkıyor. Alışkanlıkların değiştirilmesinin kolay olmadığını ifade eden Cordova, pandeminin iş dünyasında evden çalışma eğilimini yerleştirdiğini belirtti. Evden çalışmanın sunduğu rahatlık, doğal olarak ofis alanlarına olan ihtiyacın azalmasını beraberinde getirdiğini ifade etti.

Şirketler en çok hangi alanlarda eleman arıyor? İşte en çok tercih edilen meslekler!

Ofis kullanımları resmen azaldı: Satılık ofis stok oranı yüzde 106 arttı! Satılık ve kiralık fiyatlar düşüyor mu? 

Akkuyu Nükleer Güç Santrali açılıyor! İlk yakıt getirildi


Geri Dön