15 / 05 / 2024

Uzmanlara göre Almanya'da enflasyon zirve yaptı!

Uzmanlara göre Almanya'da enflasyon zirve yaptı!

Almanya'da açıklanan nihai veriler, enerji fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle enflasyonun Nisan ayında yüzde 7,2'ye gerilediğini teyit ederken, gıda fiyatları, enflasyonun itici gücü olmayı sürdürüyor.



Uzmanlara göre Almanya'da enflasyon zirve yaptı

Yine aktarılan detaylara göre, Destatis Başkanı Ruth Brand, konuya ilişkin olarak yaptığı değerlendirmesinde, "Enflasyon oranı, iki aydır art arda yavaşladı fakat hala yüksek seviyede kalmayı sürdürüyor. Gıda fiyatları, Nisan ayında enflasyonun en büyük itici gücü olmaya devam etti." dedi.

Uzmanlara göre Almanya da enflasyon zirve yaptı!

Ülkede gıda fiyatları Mart ayında yıllık bazda yüzde 22,3 artmıştı.

Yine paylaşılan detaylara göre, uzmanların çoğu, Avrupa'nın en büyük ekonomisine sahip Almanya'da artık enflasyonun zirve yaptığını bildirirken, enflasyonun, gıda fiyatlarıyla şimdilik yüksek kalmasının beklendiğini ve tüketicilerin satın alma gücünü düşürmeye devam edeceğini belirtti.

Ayrıca bu arada, önde gelen Alman ekonomik araştırma enstitüleri, 2022 yılında ortalama yüzde 6,9 olan enflasyonun 2023 için ortalama yüzde 6'ya ineceği ve 2024 yılında yüzde 2,4'e düşeceği öngörüsünde bulunuyor.

Yine paylaşılan detaylara göre, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz artırımları konusunda ne kadar ileri gideceği ve hangi hızda ilerleyeceğini enflasyonun görünümü belirleyecek.

Almanya'da perakende satışlar, Mart ayında yıllık yüzde 8,6 düştü!

Türkiye ilk 3 ayda en çok hangi ülkelere ihracat yaptı?

Almanya 60 bin yeni personel alacak! Vize kolaylığıyla Türkler de gidebilecek!


Geri Dön