14 / 05 / 2024

Uzmanlardan Van depremi yorumu! Büyük bir depremin öncüsü mü?

Uzmanlardan Van depremi yorumu! Büyük bir depremin öncüsü mü?

Van YYÜ Afet Yönetimi ve Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Azad Sağlam Selçuk, Van depremi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...



Yaptığı açıklamada depremlerin özellikle şehrin  kuzeyinde ve Erciş ilçesinin güneyinde yoğunlaştığını kaydeden Selçuk son bir haftada 12 deprem yaşandığını dile getirerek, bölgeye bakıldığında geçen haftadan bu yana bir deprem yoğunluğu yaşadıklarını, bu yoğunluğundu bölge halkında bir paniğe neden olduğunu dile getirerek, son haftada yaşanan depremin doğrultulu atılımlı bir faydan kaynaklandığını gördüklerini söyledi.

Uzmanlardan Van depremi yorumu! Büyük bir depremin öncüsü mü?

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünün 2012 yılında yaptığı diri fay haritasına bakıldığında bu bölgede herhangi bir diri fayın olmadığının dikkat çektiğini söyleyen Selçuk, "Üniversitemizin Jeoloji Mühendisliği ve Jeoloji Fizik Mühendisliği bölümlerinin yaptığı çalışmalarda bölge içinde aslında diri fay üzerinde görülmeyen birçok fay var. Depremlerin Erciş fayının doğuya doğru olan devamındaki segmentler üzerine meydana geldiğini görüyoruz. Bu segmentlerin yaklaşık olarak uzunlukları 15-20 kilometre arasında değişmekte." dedi.


Geri Dön