14 / 05 / 2024

Uzmanlardan Van depremi yorumu! Büyük bir depremin öncüsü mü?

Uzmanlardan Van depremi yorumu! Büyük bir depremin öncüsü mü?

Van YYÜ Afet Yönetimi ve Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Azad Sağlam Selçuk, Van depremi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...



"Büyük bir deprem beklenmemektedir"

Van YYÜ Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Onur Köse ise şehir merkezinin yaklaşık olarak 50 kilometre kuzeyinde, Erciş Körfezi ile Gedikbulak, Ermişler, Karaağaç, Bağdaşan, Akçift, Kumluca ve Çolpanköy mahalleleri çevresinde 3 senedir 3-5 ay aralıklarla 4 üzeri büyüklüğünde depremlerin yaşandığını söyledi.

Uzmanlardan Van depremi yorumu! Büyük bir depremin öncüsü mü?

Yaptığı açıklamada söz konusu bu depremlerin önemli bir bölümünün doğrultu atımlı faylar üzerinde oluştuğunu kaydeden Köse, yıkıcı bir ana şok meydana gelmeden hiç bir deprem için ana şokun öncüsü olduğunu söylemek bilimsel olarak mümkün olmadığını dile getirerek,  bazı kaynaklarınher ne kadar daha büyük bir depremin habercisi olarak yorumlasa da bu depremleri faylar üzerinde intersismik gerilim boşalımları olarak değerlendirmenin daha doğru olacağını dile getirdi. Köse aynı hat üzerinde daha büyük bir deprem beklenmediğini de sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! İzmir deprem konutlarında son durum ne? 

Depremi önceden tespit edip uyaran sistem tanıtıldı! 25 saniye önceden haber veriyor

Son Dakika! Balıkesir'de şiddetli iki deprem art arda meydana geldi: AFAD'dan ilk açıklama


Geri Dön