16 / 05 / 2024

Vakıf kiracılarına zam şoku! Kiracılara yüzde 300 ile 500 arasında zam uygulandı! 

Vakıf kiracılarına zam şoku! Kiracılara yüzde 300 ile 500 arasında zam uygulandı! 

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün, Manisa’da kendisine ait olan işyerlerindeki kiracılarına yaptığı 2023 yılı zammı herkesi şok etti. İşte o zammın detayları...



Sözcü Gazetesi'nden İlker Kılıçaslan'ın haberine göre; konuyu gündeme taşıyan CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, zamları gören iş yeri kiracılarının büyük mağduriyetle karşılaştığını dile getirdi. 

YÜZDE 300 İLE 500 ARASINDA KİRA ZAMMI 

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün devlete bağlı bir kurum olduğuna ve vakıflara ait işyerlerinin de devlete ait olduğuna dikkat çeken CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Gürtunca, yüzde 300 ile 500 arasında değişen zamların esnafı zor duruma düşürmek anlamına geldiğini belirtti.

Vakıf kiracılarına zam şoku! Kiracılara yüzde 300 ile 500 arasında zam uygulandı! 

CHP ilçe başkanı Gürtunca konuyla ilgili yaptığı açıklamada, esnafların birçoğunun vakıflara ait işyerlerinde yıllardır kiracı olarak işlerine devam ettiğini, fakat yaklaşık iki hafta önce Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün nedeni bilinmeyen bir şekilde kendi kiracılarına yüzde 300 ile 500 arasında değişen bir zam uyguladığını dile getirdi. 

"Bu konuda esnafımız çok mağdur oldu. Zaten esnafımız pandemiden çıktı. Üstüne birde Türkiye'de yaşanan ciddi anlamda ekonomik bir kriz var" açıklamasında bulunan Gürtunca, bu fahiş zamların sebebini sorarak, elektrik faturasının işyeri kirasından yüksek olduğu tek ülke konumunda olunduğunu ileri sürdü. 

Vakıf kiracılarına zam şoku! Kiracılara yüzde 300 ile 500 arasında zam uygulandı! 

Konuya ilişkin açıklamasında "TÜİK'e göre enflasyon yüzde 85-90, ENAG'a göre yüzde 150 civarlarında. Peki neyi baz alarak yüzde 300 ve 500'leri bulan zam yaptılar" ifadelerini kullanan Gürtunca, burada amacın ne olduğunu sordu. 

KİRA 7 BİN TL'DEN 16 BİN 50 TL'YE YÜKSELDİ

Vakıflarda 12 yıldır otopark işleten Kemal Arslan (43), kendisine gönderilen kira ile ilgili yazıyı görünce şok olduğuna dikkat çekti ve kendisine yapılan yüksek zammı kabul etmediğinin altını çizdi. 

"Daha önceden Vakıflar Genel Müdürlüğü artışı TÜFE oranına göre yapıyordu. Pandemi döneminde bir artış yapmadı. Pandemiden sonra kira iyileştirmesi adı altında yüzde 100 bir zam uyguladı" şeklinde konuşan Arslan, gelecek yıl için kiraya yüzde 300 ile 500 lira arasında bir zam uygulandığını, kirasının 7 bin liradan 16 bin 500 liraya yükseldiğini belirtti. 

Vakıf kiracılarına zam şoku! Kiracılara yüzde 300 ile 500 arasında zam uygulandı! 

Vakıflarda 9 yıldır büfe işleten Emrah Uğursalan ise kirasına yapılan yüzde 400'lere ulaşan zammı görünce çok şaşırdığını dile getirdi ve "870 lira olan kiramı 3 bin 700 lira yükselttiler. Gerekçe olarak ise rayiç bedel olduğunu ifade ettiler. Bu nasıl bir rayiç belirleme. Neye göre kirayı belirlediler" diye konuştu. 

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün yaptığı yüksek orandaki zammı kabul etmeyen pek çok esnafın genel müdürlüğe itiraz dilekçesi yazdığı ve dilekçelere olumlu cevap gelmediği takdirde  gelecek günlerde yüksek kira zammını konusunu yargıya taşıyacakları belirtildi. 

İstanbul'da konut metrekare fiyatı 24 bin 534 TL oldu! Konut fiyatları 2023'te düşecek mi?

2022 Kasım'da 117 bin 806 konut satıldı! Konut satışlarında yüzde 34.1'lik düşüş!

O ilçede emlak krizi büyüyor: Gardiyanlar cezaevinde kalmak istiyor!


Geri Dön