13 / 05 / 2024

Vatandaş nakdi bitirdi! Kredi kartı tek çare oldu

Vatandaş nakdi bitirdi! Kredi kartı tek çare oldu

Artan enflasyonla beraber alınan ücretler hızla erirken, vatandaş harcamalarını kredi kartından yaptı. Merkez Bankası verilerine göre 17 Mart haftası itibariyle kredi ve banka kartı ile yapılan harcamalar geçen yılın aynı haftasına göre yüzde 131 artarak 114 milyar 443 milyon 806 liraya çıktı.



Ekonomi yönetiminin aldığı kararlarla beraber enflasyon artmaya, TL değer kaybetmeye devam ederken alınan ücretler de hızla eridi. Aldığı maaş veya ücret hızla eriyen vatandaş harcamalarını kredi kartından yapmak zorunda kaldı.

Merkez Bankası verilerine göre 17 Mart haftası itibariyle kredi ve banka kartı ile yapılan harcamalar geçen yılın aynı haftasına göre yüzde 131 arttı ve 114 milyar 443 milyon 806 liraya yükseldi. Merkez Bankası verilerine göre toplam kartlı harcamalarda 17 Mart haftasında 10 Mart’a göre artış yüzde 4,85 olarak kaydedildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön