27 / 08 / 2024

Vatandaş nakdi bitirdi! Kredi kartı tek çare oldu

Vatandaş nakdi bitirdi! Kredi kartı tek çare oldu

Artan enflasyonla beraber alınan ücretler hızla erirken, vatandaş harcamalarını kredi kartından yaptı. Merkez Bankası verilerine göre 17 Mart haftası itibariyle kredi ve banka kartı ile yapılan harcamalar geçen yılın aynı haftasına göre yüzde 131 artarak 114 milyar 443 milyon 806 liraya çıktı.



Akaryakıtta 10 Mart haftasına göre yüzde 1 daha fazla kartlı ödeme yapılırken çeşitli gıdalar için yüzde 4,21, giyim ve aksesuar için ise yüzde 6 daha fazla haftalık kartlı harcama yapıldı. 17 Mart haftasında 10 Mart haftasına göre en fazla haftalık artış konaklama kategorisinde gerçekleşti. Yüzde 10 haftalık artış ile konaklama sektörü 17 Mart haftasını karşılarken kuyumculara kartlı harcama haftada yüzde 7,16, mobilyada yüzde 7,13, içkili yerlerde ise yüzde 7,12 artış gösterdi.

Ekonomim gazetesinin haberine göre, yemek için kartlı harcamaya 17 Mart’ta 10 Mart’a göre yüzde 4 daha fazla ödenirken havayollarına yapılan ödemelerde ise haftalık artış yüzde 6,87 oldu. 17 Mart haftasında akaryakıt için kartlı harcamalar geçen yıla göre yüzde 86 arttı ve 6.4 milyar liraya yükseldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön