17 / 05 / 2024

Vergi affı yasalaştı mı? Vergi affı ile hangi borçlar silinecek?

Vergi affı yasalaştı mı? Vergi affı ile hangi borçlar silinecek?

Vergi affından faydalanmak isteyen vatandaşlar Vergi affı yasalaştı mı? Vergi affı ile hangi borçlar silinecek? Sorularına yanıt arıyor. Peki, Vergi affında son gelişmeler neler? İşte detaylar...



Söz konusu düzenleme ile 2 bin TL'nin altındaki 4,5 milyar lira borç terkin edilecek, SGK borçları yapılandırılacak. 

Kamuoyunda vergi affı veya borç yapılandırması olarak adlandırılan düzenleme ile vergi dairelerince 43,5 milyar TL, Sosyal Güvenlik Kurumunca da 47,8 milyar TL tahsilat yapılması bekleniyor. 

Vergi affı yasalaştı mı? Vergi affı ile hangi borçlar silinecek?

VERGİ AFFI MECLİS'E NE ZAMAN GELECEK?

Kamuya olan borçların yapılandırılmasına ilişkin kanun teklifi içeren Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmeye başlandı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmeleri devam eden düzenlemenin şubat ayının ilk haftası yasalaşması öngörülüyor.

2 BİN LİRANIN ALTINDAKİ 4,5 MİLYAR LİRA BORÇ TERKİN EDİLECEK

Ahaber'de yer alan detaylara göre, Teklif kapsamındaki vergi dairelerine borçlu sayısı ise 14 milyon 156 bin 341 kişi olarak tespit edildi. Teklifle, 2 bin TL'nin altındaki borçların silinmesi öngörülürken, bu kapsamda borcu terkin edilecek 7 milyon 691 bin 666 kişi düşüldüğünde borçlu sayısı, 6 milyon 464 bin 675 kişi oluyor. Düzenlemeyle vergi dairesine borçlu olan 7,6 milyon kişinin 4,6 milyar TL borcu terkin edilmiş olacak.

Vergi affı yasalaştı mı? Vergi affı ile hangi borçlar silinecek?

Son yapılandırma kanunu çerçevesinde kesinleşmiş alacaklar ile ilgili başvuru ve tahsilat tutarı dikkate alınarak 43,5 milyar TL tahsilat yapılabileceği değerlendiriliyor.

Kesinleşmemiş ya da dava safhasında bulunan alacaklar için de yapılandırma imkanı getirilirken, dava aşamasındaki alacaklar ile ilgili yapılandırma hükümlerinin kapsamına girebilecek dava sayısı vergi daireleri için 215 bin 511 oldu. Derdest davalarda ihtilaf konusu vergi ve ceza tutarı 181,2 milyar TL olarak belirlendi.

Aile Bakanlığı yeni ay sosyal destek ödemelerine başladı mı? 2023 Aile Destek parasına şubat zammı gelecek mi?

ŞOK Market'te yüzde 25'e varan yeni ay indirimi başladı! Sepet dolduracak çılgın fırsat! 1 Şubat 2023 fiyat listesi

Aile Bakanlığı başvuru yapan vatandaşlara 2.500 TL verecek! Şubat ayı ödemeleri PTT'ye yatacak!


Geri Dön