15 / 05 / 2024

Vergiler Clio hibriti makul kıldı! 3 yıl sonra satışta

Vergiler Clio hibriti makul kıldı! 3 yıl sonra satışta

Türkiye’de üretimine başlanan Renault Clio hibrit yaklaşık 3 yıldır iç pazarda teşvik alamadığı için satışa çıkmıyordu. Kur zamları ve vergi çarpanı bütün otomobilleri 1 milyon lira seviyesine taşıyınca Clio E-Tech de bu tabloda makul otomobil oldu. Böylece hibrit modelleri satışa çıktı.



GÜVENLİKTE ÇITA ATLADI
Araçta aynı zamanda ADAS sürüş sistemleri de mevcut. Aktif sürüş yardımcıları arasında 360° kamera ve bisikletli ile yayaları algılayan aktif acil fren destek sistemi. Bu sistemler, yeni Clio’yu sınıfının en güvenli otomobillerinden biri yapıyor. Aktif sürüş yardımcısı, stressiz bir sürüş ve üst düzey güvenlik adına en önemli işlevlerden biri. Bu ADAS, seviye 2 otonom sürüşe eşdeğer olup otoyollarda ve trafik sıkışıklığında sürüşü önemli ölçüde kolaylaştıran uyarlanabilir hız sabitleme, dur ve kalk ve şerit ortalama yardımlarını birleştiriyor.

LPG’DE VAR AMA ŞİMDİLİK BİZE GELMEYECEK
E-Tech full hybrid teknolojisi, 150’nin üzerinde patent ve Renault’nun Formula 1 deneyimlerini içeriyor. Enerji geri-kazanım işlevi bunlardan biri. Yeni Clio’yu daha dinamik ve daha verimli hale getiriyor. Sistem; iki elektromotor (bir 36 kW motor ve bir 18 KW yüksek voltajlı marş jeneratörü) ile 4 silindirli, 1,6 litre 69 kW (94 hp) içten yanmalı motor, akıllı multi-mode debriyajsız dog-box ve 1,2 kWsa bataryadan oluşuyor.

TCe 100 LPG üç silindirli turbo motor yeni Clio’da da görev yapıyor. İki depoyla 1000 kilometre menzile ulaşıyor. Şimdilik Türkiye pazarına gelmesi planlarda yok. 3 silindirli turbo beslemeli benzinli motor 90 hp güç ve 160 Nm tork üretiyor. Motor 6 vitesli manuel şanzıman veya otomatik vites ile kombine ediliyor. 1.0 Sce motor da devam edecek 65 beygir olarak. Aynı zamanda 100 beygirlik dizel de var.


Geri Dön