17 / 06 / 2024

Veriler tutmadı! Altın yüksekten düşüyor!

Veriler tutmadı! Altın yüksekten düşüyor!

Altında son dönemlerde meydana gelen hareketlilik aşağı yönde seyrine devam ediyor. Güncel gram altın, çeyrek altın ve Cumhuriyet altını fiyatları herkes tarafından merak ediliyor.



MERKEZ BANKASI'NIN ALTIN REZERVLERİ

14 Mayıs seçimlerinden önce Merkez Bankası (TCMB) rezervlerinde dikkat çeken düşüş geçen hafta da devam etti.

Bankanın brüt rezervi geçen hafta 5,4 milyar dolarlık gerilemeyle 116,1 milyar dolara düştü. Bu rakam, son beş ayın en düşük oranı oldu.

Bankanın kesin rezervi 3,7 milyar dolarlık gerilemeyle 8,3 milyar dolara düşerken swap hariç net rezerv de 3,2 milyar dolarlık gerilemeyle -49,5 milyar dolara düştü

Net rezervde son 9 ayın en düşük oranına erişildi.

20 Nisan'dan itibaren TCMB’nin rezervlerinde yurt içi bankalardan aldığı 33,8 milyar dolarlık, yabancı merkez bankalarından aldığı 24 milyar dolarlık döviz ve altın bulunuyor.

TCMB’nin swap ve Hazine dövizi hariç net döviz pozisyonu da 26 Nisan’da -67,5 milyar dolarla tarihi düşük oranına düştü ve brüt rezervdeki düşüşün bu hafta da devam ettiğine işaret etti.

ALTIN REZERVİ DE AZALIYOR

TCMB’nin altın rezervi de son haftalarda süratle geriliyor.

3 Mart 2023 tarihinden itibaren 844 ton olan TCMB’nin brüt altın rezervi, 20 Nisan’da 768,3 tona kadar düştü. 7 haftalık düşüş 75,7 ton, 20 Nisan  haftasındaki düşüş 28,1 ton oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön