15 / 05 / 2024

Veysel Mert'ten BDDK ve Birevim davasına ilişkin açıklama!

Veysel Mert'ten BDDK ve Birevim davasına ilişkin açıklama!

Birevim ortaklarından Veysel Mert, emlakkulisi.com'a özel BDDK ve Birevim aleyhindeki davaya ilişkin değerlendiremelerde bulundu.



Dava İstemi; Davacılar tarafından, 08.06.2022 tarih ve 31860 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 07.06.2022 tarih ve 10217 sayılı dava dışı Birevim Tasarruf Finansman A.Ş.’ye faaliyet izni verilmesi işlemi ile aynı kararda bahsi geçen 28.04.2022 tarih ve 10916 sayılı dava dışı Birevim Tasarruf Finansman A.Ş.’nin intibakının uygun bulunması konulu işlemlerinin; dava dışı Birevim isimli şirket aleyhine İstanbul Anadolu 10. Asliye Ticaret Mahkemesi önünde 2021/170 E. sayılı dosya ile şirketin feshi konulu bir dava açıldığı, söz konusu davanın halen devam ettiği, İstanbul Anadolu 8. Asliye Ticaret Mahkemesinin 2021/712 E. numarasına kayıtlı davada genel kurul kararının iptaline ilişkin bir dava daha ikame edildiği, haksız ve hukuka aykırı olduğu ileri sürülerek yürütülmesinin durdurulması ve iptalleri istenilmektedir.


Dava devam etmekte olup, muhataplarından konuya dair savunmaları istenmiştir. Önümüzdeki günlerde konuya dair gelişmeler oldukça, bu sürecin neticeleri hakkında sorumluluk hissettiğim başta
Birevim müşterileri ve iş ortaklarının bilgi sahibi olabilmeleri adına bu ortamdan paylaşımlarla bilgilendirme yapacağım. Hepimiz için hayırlısı olmasını diliyorum.

İlgili Mahkemenin dava sonucunda yürütmeyi durdurma kararı vermesi halinde Birevim adına düzenlenmiş olan Faaliyet izni iptal edilecek ve Tasarruf Finans sektöründe faaliyet göstermesi, yeni
sözleşme imzalaması kısıtlanacaktır."

Öte yandan Nisan ayında Birevim’in lisansı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından Tasarruf Finansman Yasası kapsamında onay almıştı.

Birevim'in Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu  lisansı onaylandı! 

Akbank'tan öğrencilere müjde! Her harcamada 100 TL kazanma fırsatı!

 


Geri Dön