27 / 04 / 2024

Yalova Devlet Hastanesi 233 milyon liraya ihale edildi!

Yalova Devlet Hastanesi 233 milyon liraya ihale edildi!

AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, Yalova'da hayata geçirilecek olan 400 yataklı yeni devlet hastane binasının 233 milyon liraya ihale edildiğini açıkladı. 



AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, yeni hastane binası ihalesinin AK Parti önceki dönem il başkanı ve Yalova Belediye Başkan adayı Yusuf Ziya Öztabak, AK Parti Yalova Milletvekilleri Meliha Akyol ve Ahmet Büyükgümüş'ün Ankara'daki girişimleri sonucu Erdoğan'ın özel talimatı ile tasarruf tedbirleri dışına çıkılarak yapıldığını dile getirdi. 

Milliyet'te yer alan habere göre Bağatar, Sağlık Bakanlığında gerçekleştirilen "Yalova 400 Yataklı Devlet Hastanesi Yapım İşi" ihalesinin 233 milyon lira ile en avantajlı teklifi yapan Tetiş Yapı ve MYS Yol Yapı ortaklığına verildiğini açıkladı. 

2 bin kişiye istihdam sağlaması beklenen 400 yatak kapasitesine sahip yeni Yalova Devlet Hastanesi, 200 bin metrekare arsa üzerinde hayata geçirilecek. 

Yeni inşa edilecek hastane binasında 130 poliklinik, 221 tek kişilik oda, 15 ameliyathane, 105 yoğun bakım ve palyatif yatağı, bin araçlık otopark, anjiyo, KVC, onkoloji hizmet birimleri ve yanık ünitesinin yanı sıra anaokulu ile kreş bulunacak. 


Geri Dön